:

:

TV Most

clock

Avgust 06, 2020   11:50

0

162

Dan rudara na severu KiM radno i svečano, ali bez proslave

Dan rudara obeležen je danas na severu Kosova i Metohije, u rudnicima Rudarsko-metalurškog i hemijskog kombinata "Trepča" radno i bez svečane proslave, koja je ove godine izostala zbog situacije sa korona virusom.

Uz rudarski pozdrav "Srećno" rudarima je njihov dan čestitao zamenik generalnog direktora "Trepče" Stevan Božović.

"Najvažnije je da u ovim teškim vremenima sačuvamo zdravlje i živote svih nas, jer zdrav čovek može da bude sposoban i za rad na poslu, ali i kod kuće i na svakom drugom polju", rekao je Božović, prenosi Kosovo onlajn.

Čestitke su stigle i od predsednika Samostalnog sindikata metalaca Srbije Zorana Markovića, čije je pismo podrške pročitao njegov kolega iz Sindikata rudnika i flotacije Leposavić Rato Milojević.

U rudniku Belo Brdo, koji je sastavni deo Kombinata "Trepča" radi 216 radnika. Direktor tog rudnika Ljubiša Danilović rekao je da je najvažnije da su radnici, koji uglavnom dolaze iz sredina sa severa KiM, zadovoljni zaradama koje redovno primaju.

"Kombinat ''Trepča'' je glavni stub severa Kosova i Methije i oslonac srpskog naroda na ovim prostorima. Zato je potrebno da budemo jedinstveni i složni kako bi se izborili za ostanak na našim ognjištima", rekao je Danilović.

Radno i svečano, ali bez uobičajne proslave, Dan rudara obeležen je i u rudniku Crnac, Flotaciji u Leposaviću, Metalurgiji u Zvečanu i u ostalim radnim jedinicama.

Dan rudara obeležava se 117 godina, u znak sećanja na 6. avgust 1903. godine, kada su se rudari Senjskog rudnika štrajkom izborili za povratak na posao trojice otpuštenih kolega.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva