:

:

TV Most

clock

Oktobar 10, 2020   15:40

0

61

Danas 168 novozaraženih, jedna osoba preminula

U poslednja 24 sata u Srbiji je na koronavirus testirano 4.976, a njih 168 je bilo pozitivno.

 

Preminula je jedna osoba.

Na respiratorima je 23 pacijenta.

Kon: Potencijal virusa povećan, postovanje mera obavezno

Svi dogadaji i svako kršenje mera manifestovaće se za 10 dana, jer se potencijal virusa jasno povećao, tako da će se to odraziti na dalje pogoršanje, rekao je epidemiolog dr Predrag Kon povodom prizora koji su sinoć zabeleženi u prestonici i na kojima se vidi nepoštovanje najnovijih mera rada svih objekata do 23.00 sata.

Dr Kon je tim povodom ponovo uputio apel za poštovanje mera.

"Vreme je da se ponovo apeluje na poštovanje mera, prvenstveno na držanje distance i izbegavanja masovnog okupljanja. Nošenje maske se preporucuje i na otvorenom ako ne može da se obezbedi distanca. U zatvorenom prostoru je nošenje maske apsolutno obavezno", naglasio je Kon za "Blic".

Radno vreme svih prodavnica, restorana, kafica, kladionica, klubova ograničeno je do 23 časa, a kako navodi list, njihovi rteporteri sinoć su un centru grada videli da su mnogi restorani brze hrane bili otvoreni i posle 23 casa, a pred njihovim šalterima dolazilo je do stvaranja podužih redova.

"Ono što mora da se kaže je da se nama situacija ozbiljno pogoršava, posebno u Beogradu, ne samo da je nesigurna nego ide u pravcu da postane nepovoljna", istakao je Kon.

On je još jednom naglasio da je radno vreme posle 23 casa dozvoljeno iskljucivo apotekama i benzinskim pumpama.

"Sve ostalo je prakticno zabranjeno", precizirao je Kon.

Tokom prethodne veceri inspekcija je obavila kontrolu 91 objekta u Beogradu kako bi se uverili u to da li se pridržavaju mera prevencije. Dva ugostiteljska objekta u Beogradu su zatvorena zbog žurki koje su organizvali, cime su prekršili mere koje su stupile na snagu.

Izvor: Танјуг

SrbijaKonkoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva