:

:

TV Most

clock

Februar 19, 2023   16:48

0

78

Danas dodela filmskih nagrada BAFTA

Članovi britanske kraljevske porodice i mnoge holivudske zvezde učestvovaće  na današnjoj dodeli filmskih nagrada britanske Akademije, a najveće šanse za osvajanje nagrade ima antiratna drama na nemačkom jeziku 'Na zapadu ništa novo'.

Taj film o situaciji u rovovima iz Prvog svetskog rata nominovan je za 14 nagrada, dok irska tragikomedija 'Banši iz Inišerina' i 'Sve svuda odjednom' imaju po 10 nominacija.

Rojters navodi da će birtanski prestolonaslednik i predsednik Britanske filmske akademije princ Vilijem najverovatnije prisustvovati, zajedno sa suprugom Kejt, kao i da će Helen Miren odati počast preminuloj kraljici Elizabeti Drugoj, koju je igrala u TV seriji 'Kraljica'.

Glumac Ričard E. Grant biće domaćin ceremonije dodele nagrada, kojoj će takođe prisustvovati i nominovani glumci i glumice, među kojima su i Kejt Blanšet, Ana de Armas i Kolin Farel.

Nagrade Britanske filmske akademije, poznate i kao BAFTA britanski su ekvivalent nagradama Oskar, a mnogi je prate zato što daju nagoveštaj ko bi potencijalno mogao osvojiti Oskare, navodi Rojters.

Izvor: T a n j u g

BAFTA
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva