:

:

TV Most

clock

April 28, 2022   8:50

0

135

Danas izbor nove vlade Crne Gore

Na Cetinju će danas biti održana sednica Skupštine Crne Gore, na kojoj bi trebalo da bude izabrana nova manjinska vlada, koju je predložio mandatar Dritan Abazović.

 

Nova vlada će, kako je predloženo, imati 18 resora, četiri potpredsednika i dva ministra bez portfelja.

Poslanici Demokratskog fronta neće prisustvovati današnjem zasedanju, jer predloženu vladu smatraju nelegitimnom, rekao je poslanik ovog saveza Slaven Radunović.

On je rekao da poslanici DF-a neće prisustvovati današnjem zasedanju i zbog nedavnog kamenovanja autobusa u kojem su bila deca iz Nikšića, samo zato što su pevali i igrali kolo ispred Cetinjskog manastira.

Lider Demokratske Crne Gore i bivši predsednik Skupštine Aleksa Bečić rekao je da očekuje da će u Crnoj Gori vrlo brzo biti raspisani vanredni parlamentarni izbori.

"Ko nije ucenjen izabraće izbore. Dritan Abazović kaže da je to gubljenje vremena, a ustvari oni se plaše suda građana. Većina građana smatra da su novi izbori najbolje rešenje. Videćete na šta će ličiti ta nelegalna vlada pod aminom DPS-a (Mila Đukanovića). Biće komplikacija", rekao je Bečić u intervjuu za Radio-televiziju Herceg Novi.

Predsednik Socijaldemokrata Damir Šehović je rekao da ova stranka neće glasati za 43. vladu Crne Gore, mandatara Abazovića, a kao glavni razlog je naveo učešće Socijalističke narodne partije (SNP) u novoj izvršnoj vlasti, koju je, kako tvrdi, u konsulataciju sa socijalistima komponovao srpski predsednik Aleksandar Vučić.

Šehović tvrdi da je formalni predlagač nove vlade Dritan Abazović, a suštinski Vladimir Joković (SNP), "uz konsultaciju sa Aleksandrom Vučićem".

Skupština Crne Gore novu vladu bira tri meseca nakon što je odlazećoj premijera Zdravka Krivokapića izglasano nepoverenje početkom februara.

Izvor: T a n j u g

Vlada Crne GoreCetinjeDritan Abazović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva