:

:

TV Most

clock

Novembar 15, 2022   8:09

0

133

Danas konstitutivna sednica 11. saziva NSRS

Konstitutivna sednica novog, 11. saziva Narodne skupštine Republike Srpske biće održana danas, kada će zakletve položiti novi poslanici, novoizabrani predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović.

Iz Narodne skupštine je saopšteno da su predstavnici SNSD-a, SDS-a, PDP-a, SP-a, DEMOS-a, US, Liste "Za pravdu i red", DNS-a, NPS-a, SPS-a i "Pokreta za državu" na sastanku usvojili predlog dnevnog reda prve (konstitutivne) sednice sa 12 tačaka.

Današnjim polaganjem zakletve srpskog člana Predsedništva BiH Željke Cvijanović u Parlamentu Srpske, šalje se jasna poruka da je Srpska na prvom mestu, rekao je Miloš Lukić, član Glavnog odbora SNSD-a.

"Sednica treba da bude svečana. Ovo je kontinuitet vlasti, ali i stabilnosti Republike Srpske, u naredne četiri godine verujem da ćemo videti Srpsku jaču, prosperitetniju i bolju. Sednica će biti u fokusu ne samo domaće, već i regionalne javnosti, jer se završava četverogodišnji ciklus, i kreće u novi", naveo je Lukić za RTRS.

Izvor: T a n j u g

Narodna skupštinaRepublika Srpskakonstitutivna sednica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva