:

:

TV Most

clock

Septembar 18, 2021   8:12

0

70

Danas nastavak druge faze Međustranačkog dijaloga

U Palati Srbija danas će biti nastavljena druga faza međustranačkog dijaloga o poboljšanju izbornih uslova, uz posredovanje evroparlamentaraca.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić sastaće se sa predstavnicima Evropskog parlamenta Tanjom Fajon, Vladimirom Bilčikom, Eduardom Kukanom i Knutom Flekenštajnom.

Posle sastanka, biće održana zajednička konferencija za medije Dačića i predstavnika Evropskog parlamenta.

Konferencija za novinare u Palati ''''Srbija'''' predviđena je za 11:30.

Dačić je ranije izjavio da su, kada je reč o međustranačkom dijalogu, u petak i danas rasporedi toliko zbijeni da gotovo da i nema trenutaka za medije.

On je za RTS u petak ocenio da je za dve godine od kada se vode razgovori postignuto dosta rezultata.

"Mislim da je pomak napred da se razgovara o najvažnijim državnim i nacionalnim pitanjima, pa čak i nekim koja nisu vezana za izbore, kao što je Kosovo i Metohija, Republika Srpska. Govorim zbirno, ne bih delio učesnike na one koji žele strance i oni koji ne žele", rekao je Dačić.

Ističući da je za svaki posao pa i za dijalog potrebno najmanje dvoje, Dačić je ukazao da je za uspeh dijaloga potrebno da predlozi budu realni, ostvarivi, održivi i prihvatljivi za sve.

"To je traganje za kompromisom, mi nismo skloni u regionu uopšte nekim kompromisima, a naročito ti početni predlozi nekih opozicionih stranaka nisu uošte bili niti realni, niti održivi niti ostvarivi", smatra Dačić.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva