:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Maj 27, 2023   12:28

0

155

Danas novi protest "Srbija protiv nasilja" u Beogradu

U Beogradu će biti održan četvrti po redu protest "Srbija protiv nasilja". Okupljanje će početi u 18 časova ispred Doma Narodne skupštine i, prema najavama organizatora, trajaće do 22 sata.

 

Prema najavama, most Gazela ovaj put neće biti blokiran, a deo opozicionih stranka najavio je da će tokom današnjeg protesta napraviti “prsten oko RTS-a” i poručio da ne odustaju od ranije iznetih zahteva.

“Krenućemo sa trga ispred Narodne skupštine ka RTS-u, i to Bulevarom do Pravnog fakulteta i Takovskom do javnog servisa. Napravićemo prsten oko RTS-a zato što je to servis svih građana Srbije”, rekao je ranije šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić.

Aleksić je pozvao građane da na skup ponesu po jedan cvet kao simbol borbe protiv nasilja, mržnje i podela, ali i kao simbol tuge.

Zahtevi protesta su momentalna smena svih članova REM-a, hitno ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, zabrana štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.

Takođe, traže smenu rukovodstva RTS-a zbog, kako su rekli, emitovanja programa koji afirmišu nasilje, kriminal i agresiju.

Zahtevaju i oduzimanje nacionalne frekvencije Pinku i Hepiju zbog, navode, kršenja zakona i promocije nasilja, agresije i nemorala.

Među zahtevima su smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina, usvajanje ostavke ministra prosvete Branka Ružića.

Izvor: RTS

Srbija protiv nasiljaprotestBeogradRTS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva