:

:

TV Most

clock

Februar 20, 2020   8:55

0

108

Danas se otvara Međunarodni sajam turizma

Međunarodni 42.beogradski sajam turizma, pod sloganom "Put pod noge", počinje danas, a na toj manifestaciji turističku ponudu predstaviće oko 900 izlagača iz više od 40 zemalja, sa popustima i do 50 odsto.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će prisustvovati otvaranju sajma turizma, a u 13 časova sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem i zamenicom ambasadora Nemačke Doroteom Gizelman, obeležiti početak projekta "EU za kulturno nasleđe i turizam".
Oko 700 izlagača predstaviće ponudu u okviru sajma turizma, a ostalih 200 u okviru pratećih sadržaja, budući da se paraleno održavaju još tri sajamske manifestacije - sajam vina, sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo i sajam suvenira.
Prirodne lepote i turistički potencijal predstaviće opštine sa KiM - Severna Mitrovica, Leposavić, Štrpce, Istok, Zubin Potok, Zvečan i Priština (Gračanica). Program predstavljanja opština sa Kosova pod ovogodišnjim sloganom „Samo je jedno“ počinje danas u 10 časova u hali 4 Beogradskog sajma kada će opština Štrpce promovisati privredni i turistički potencijal sa posebnim akcentom na Ski-centar “Brezovica”.

Prvi put na sajmu učestvuju Šri Lanka, Kenija i Slovačka, a Egipat će biti zemlja partner.

Tokom četiri dana, očekuje se da će Sajam turizma u glavnom gradu Srbije posetiti oko 70.000 ljudi.
Srbiju je prošle godine posetilo više od 3,5 miliona turista i ostvareno je više od 10 miliona noćenja.
Izlagački koncepti biće u halama 1, 2, 3 i 4, radno vreme sajma biće od 10 do 19 časova, a na dan zatvaranja sajma, 23. februara, biće od 10 do 18 sati.
Cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara, a za grupne posete 300 dinara, dok je cena porodične ulaznice (za roditelje sa decom starosti do 16 godina) 800 dinara.
 

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva