:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Januar 24, 2021   11:26

0

37

Danas teže nabaviti vakcinu nego nuklearno oružje, Srbija uspeva

Danas je teže nabaviti vakcinu protiv korone, nego nuklearno oružje, tim rečima je predsednik Srbije Aleksandar Vučić opisao situaciju sa nabavkom cepiva, navodeći da je zabrinut po tom pitanju i da to ne krije.

“Danas i juče, sinoć, preksinoć imali smo besane noći, zajedno sa Anom Brnabić i ljudima iz vlade, nekoliko važnih razgovora sam obavio sa svetskim liderima, mojim prijateljima, sa kojima imam i dobar lični kontakt, pokušavajući da nabavim vakcine”, rekao je Vučić za TV Prva.

Vučić je rekao da je Srbija u regionu ubedljivo prva po stopi vakacinacije na 100.000 ljudi, u Evropi četvrta, a deveta u svetu.

“Očekujemo da sutra budemo treći u Evropi, da prestignemo Dansku. Ispred nas su samo Malta i Velika Brritanija”, rekao je Vučić.

Predsednik je naveo da se očekuje da danas bude vakcinisano 50.000 ljudi, budući da raste interesovanje za cepivo.

“To govori da se Srbija izuzetno odgovorno ponašala, da smo mudro vodili politiku, za zaštitu života ljudi. Svim vakcinama koje smo do sada uvezli spasili smo hiljade žvota ljudi”, rekao je Vučić.

On je istakao i da je Srbija kinesku vakcinu platila mnogo manje od njene pune cene.

“Još u oktobru sam pisao Si Đinpingu, molio ga i cena je drastično spuštena”, rekao je Vučić.

Bilo bi neodgovorno da nismo nabavili vakcine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da se vodi rat u pravom smislu te reči oko nabavke vakcine, jer je pitanje vakcine pitanje ekonomskog opstanka.

"Mi ćemo de fakto biti ispred svih zemalja EU po pitanju vakcinacije. To je neverovatna činjenica ", konstatovao je predsednik Vučić za TV Prva.

On je kazao da je Srbija naručila osam million vakcina, ali je problem što ih nema, te je situacija kao u ratu kada naručujete tenkove i helikoptere, a oni ne dolaze.

Vučić je opisao i kako je tekao početak borbe za vakcinu, navodeći da je u izveštaju jedne zapadne tajne službe, pročitao da je kineska vakcina najbolja, te da se zato trudio da upravo do nje dođemo.

“Ali me je razbesnelo kada sam pročitao izveštaje o zahtevima za nabavke, koji tada, krajem avgusta, još nisu bili zvanični, pojedine zapadne zemlje naručivale su vakcine, pet, šest, pa i sedam puta više nego što imaju stanovnika. A, onda za nas ne ostaje ništa”, rekao je Vučić.

Vučić je ukazao da se vodi borba za vakcine, dodajući da će se Srbija snaći za dodatne količine da dođu brzo.

„Nemojte da pitate kako“, rekao je Vučić dodajući da želi da ih dobije na poklon.

Istakao je da je Srbija nabavila Fajzerovu vakcinu jeftinije nego svi zajedno koji su naručivali po 500 miliona komada.

Kada je reč o kineskoj vakcini kaže da nije netačna informacija koju je izneo prof.Goran Belojević koji je kazao da košta vakcina i revakcina 140 dolara, dodajući da će na crnom tržištu cena ići i na 500 dolara.

Na kritike opozicije da se nismo oslonili samo na Kovaks program, Vučić je kazao da bi država bila neodgovorna da nije obezbedila 1,150 miliona vakcina pored tog programa EU iz kojeg još nismo dobili nijednu vakcinu, kao ni zemlje iz regiona.

Najavio da će Srbija pokušati da napravi fabriku vakcina, da će se videti da li to moze Torlak, jer će korona da živi sa nama i u godinama pred nama.

Takođe kaze razgovara se sa AstraZenekom, i da nas ne zanimaju priče o ratu te kompanije i EU.

"Mi hoćemo tu vakcinu i naćićemo načina da je dobijemo“; naglasio je Vučić. Pored toga Vučić je podvukao da svi koji su primili vakcinu dobiće rekavcinu, istu koju su primili.

kako je rekao, suviše smo ozbiljna zemlja, koja Ima takav informacioni sistem koji nema niko u Evropi

"Čestitam tim mladim ljudima iz kabineta Ane Brnabić. Zato sve funkcioniše kao švajcarski sat. Znamo ko je kada primio, koju vakcinu“, objasnio je on.

Što se kineske vakcine i poklona regionu tiče, Vučić je kazao da ne možemo da damo tu vakcinu drugima.

"Mi smo od Kineza kao treća zemlja u svetu dobili tu vakcinu, iako nismo učestvovali u trećoj fazi testiranja. Dobili smo pre Perua i Argentine koji su učestvovali u testiranju. NI Pakistan najveći prijatelj Kine u Aziji nije dobio" ; konstatovao je on.

Srbija po padu BDP od jedan odsto ubedljivo najbolja u Evrop

Srbija je sa padom BDP-a od jedan odsto ubedljivo najbolja u Evropi u 2020. godini, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Prva sledeća zemlaj u Evropi je na minus tri odsto, Crna Gora recimo na minis 16, Hrvatska na minis 10", rekao je Vučić na Prvoj.

Kaže da se drastično menjaju geopolitičke i geoekonomske prilike u svetu. Korona ih brže menja nego Drugi svetski rat i ko će da se snađe i bori za državu na najbolji mogući način", rekao je Vučić.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?