:

:

TV Most

clock

Oktobar 18, 2019   8:24

0

138

"Dani Zorana Radmilovića" u Zaječaru

Tradicionalni pozorišni festival "Dani Zorana Radmilovića" u čast velikana srpskog glumišta biće održan u pozorištu "Zoran Radmilović" u Zaječaru od 18. do 25. oktobra, najavili su organizatori u beogradskom Ateljeu 212.

Za nagradu koja nosi ime velikog glumca "Zoranov brk" nadmetaće se, između ostalih, Predrag Miki Manojlović, Rade Šerbedžija i Tanja Bošković.

Zoranove dane, 28. po redu, otvoriće Narodno pozorište Timočke Krajine"Zoran Radmilović" premijerom predstave "Petra", u režiji i po tekstu Irfana Mensura.

U predstavi igraju Tanja Bošković, Viktorija Arsić, Nataša Petrović i Lana Karaklajić.

Druge večeri na repertoaru je predstava kazališta Ulisis i Beogradskog dramskog pozorišta "Ko se boji Virdžinije Vulf", u režiji Lenke Udovički sa Radetom Šerbedžijom.

Tokom festivala biće izvedene i predstave Radionice integracije "Dok nas smrt ne razdvoji" Mire Furlan sa Mikijem Manojlovićem, sarajevskog Kamernog teatra 55 "Sjećaš li se Doli Bel", beogradskog Ateljea 212 "Petrijin venac", Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke "Hamlet u selu Mrduša Donja", beogradskog Zvezdara teatra "Osama - Kasaba u Njujorku".

U čast nagrađenih, biće izveden komad grada domaćina "Žene iz Troje".

"Zaječar se odužio svojim velikanima Hajduk Veljku i Nikoli Pašiću, ali tek nakon smrti Zoranu Radmiloviću. Za njegovog života nije ga primio nijedan predsednik opštine, a nakon smrti dobio je svoje pozorište i spomenik. Najveći spomenik mu je ovaj festival", rekao je na konferenciji za medije direktor pozorišta Vladimir Đuričić.

Kompleti karata za festival rasprodati su za manje od sat vremena, a najbolje predstave biraće reditelj Nebojša Bradić.

"Festival je prolazio razne faze. Danas nema brige za njegovu budućnost. Doveli smo najbolje što može iz regiona", poručio je Bradić.

Istovremeno u Zaječaru će biti održan i drugi Festival malih pozorišnih formi.

Predsednik žirija biće Ivan Bekjarev, a na otvaranju gledaćemo Miju Begović i komad "Sve što sam prešutjela", a do zatvaranja "Krojcerovu sonatu", "Lov na srne" Srne Lango, "Spavaju li ribe?", "Ima neka tajna veza"," Don Žuan iz Leušića i "Kodkuće/Kabul".

Predstave će biti izvedene u sali Doma kulture u Kotlujevcu.

Publika će moći da vidi i izložbu Miloša Šobajića, a gost će biti glumac Milan Caci Mihailović.

Izvor: Танјуг

Dani Zorana Radmilovića
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva