:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Septembar 17, 2019   18:28

0

69

Danilović ne daje ostavku: Nije debakl, ali je neuspeh

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predrag Danilović rekao je da ne želi da podnese ostavku na tu funkciju posle petog mesta reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Kini.

Na pitanje novinara da li namerava da podnese ostavku, Danilović je glasno odgovorio ne.

"Pogrešili smo, naravno da je neuspeh. Nije debakl, ali je neuspeh. To gde smo pogrešili, to nije pitanje za KSS", rekao je Danilović na konferenciji za medije u Kući košarke.

On je demantovao pisanje pojedinih medija da je u svađi sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem i generalnim sekretarom Dejanom Tomaševićem.

"Zna se moj način rada i razmišljanja kako bi trebalo da se ponaša, kako u klubu, tako i u reprezentaciji. Pošto sam načuo da je lakše doći do Kim Džon Una nego do mene, kao i da sam sa u svađi sa selektorom Đorđevićem i Tomaševićem, morao sam da reagujem. Svako moje obraćanje bilo bi narušavanje autoriteta. Dovoljno iskustva imam i pameti, kako kažu moji iz Hercegovine "Nije budala svaki dan blesav". Nikakav konflikt nije bio, niti sam bilo šta rekao".

Danilović se zahvalio Đorđeviću na svemu što je uradio kao selektor i najavio da neće naprasno da izabere njegovog naslednika.

"Hvala Saletu na svemu sto je uradio, dao je mnogo za srpsku košarku kao igrač i trener. Jedan rezultat, koji je neuspeh, ne bi trebalo da dovode u pitanje njegovu stručnost".

Danilović kaže da će odluka o novom selektoru biti doneta za najviše dva meseca.

"Ozbiljni smo ljudi, Savez je stabilan. Nećemo da sečemo preko kolena", rekao je Danilović.

Razgovarao sam sa Vučićem, želimo turnir

Danilović je potvrdio da ima podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Beograd bude domaćin jednog od četiri kvalifikaciona turnira za plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

On je otkrio da je već razgovarao sa predsednikom Vučićem kako bi Srbija, isto kao i pred Olimpijske igre u Riju, bila organizator turnira.

"Razgovarao sam sa predsednikom Srbije da se kandidujemo za organizaciju jednu od grupa. Imamo apsolutnu finansijsku i organizacionu podršku od države i zahvaljujem se na tome", rekao je Danilović.

Na pitanje kolike su šanse da Srbija ponovo bude domaćin, Danilović nije želeo da odgovori.

"Ne bih o šansama da pričamo. Već smo se opekli", aludirao je Danilović na neuspeh na Svetskom prvenstvu u Kini.

Srbija ima rok do novembra da pošalje ponudu Svetskoj košarkaškoj federaciji (FIBA) za domaćinstvo i to u iznosu oko tri miliona evra.

Iste namere najavili su Grčka i Litvanija.

Izvor: Танјуг

Danilovićsportkošarka
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva