:

:

TV Most

clock

Jul 20, 2019   9:27

0

153

Darmanović: Ostavka Haradinaja - više prostora za pregovore

Ostavka kosovskog premijera Ramussa Haradinja mogla bi dvojici glavnih pregovarača u dijalogu Beograda i Prištine, predsednicima Srbije Aleksandru Vučiću i privremenih prištinskih institucija Hašimu Tačiju, da omogući više prostora za pregovore, izjavio je ministar spoljnih poslova Crne Gore Srđan Darmanović.

Darmanović, međutim u intervjuu Glasu Amerike, ukazuje, da će naredni potezi u vezi sa time zavisiti od odnosa snaga u kosovskoj skupštini, kao i među glavnim političarima na Kosovu.

"Svakako da je Ramuš Haradinaj bio prominentni učesnik u rešavanju kosovsko-srpskih problema i odnosa i imao je pri tome svoje stavove, koji su različito shvatani i tumačeni: neko ih je shvatao kao prepreku, a neko kao principijelnost", smatra Darmanović.

Crnogorski ministar navodi da Haradinajevo odsustvo, u zavisnosti kako će ići proces pred Specijalnim sudom, može da utice na razne nove scenarije.

"To je zapravo stvar njihovih unutrašnjih odnosa i politike. Sve zavisi od toga ko će formirati Vladu Kosova. I da li će na vlasti ostati njegova partija - odnosno da li će koalicija koju je predvodio, dominirati političkim procesom ili ne. Mnoga su pitanja pred nama i ne treba žuriti sa zaključcima", rekao je Darmanović.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva