:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 05, 2019   9:55

0

233

Darmanović: Srbija će morati da se odluči kuda želi da ide

Crnogorski ministar spoljnih poslova Srđan Darmanović ocenio je da članstvo u NATO-u "znači produženi pojas stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana i smanjuje prostor za delovanje protivnika vrednosti evroatlantske porodice", dodoa da će i Srbija u nekom momentu morati da se odluči kuda želi da ide.

On je u intervjuu za Glas Amerike rekao i da, što se više širi zona članstva Alijanse, region postaje stabilniji.

"Za sada vidimo da Srbija aktivno radi na svom članstvu u Evropskoj uniji i svakako joj u tome želimo uspeh. Bilo bi odlično da svi krenemo tim pravcem i imamo uspeha u tome, ali ipak, geopolitika je nešto drugo. Tako da će Srbija verovatno u nekom momentu morati da donese neke strateške odluke", rekao je Darmanović.

Prema njegovim rečima, veoma je značajno to što je Severna Makedonija još jedna od država Balkana na putu ka članstvu u NATO-u.

"Uklonjen je jedan skoro trodecenijski problem između dve države oko imena. Severna Makedonija i Grčka su zajedno rešavajući to pitanje pokazale i viziju i hrabrost. Otvoren joj je put u NATO strukture. A kada dođe vreme za to - nadamo se da će na leto ove godine, kao i Albanija, dobiti poziv da počne pregovore sa EU", rekao je crnogorski ministar.

Izvor: Танјуг

Crna GoraSrđan Darmanović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva