:

:

TV Most

clock

April 02, 2022   15:16

0

272

Dašićima, jednoj od sedam povratničkih porodica u selu Rudice, značajnu pomoć pružila Kancelarija za KiM

Na oko sedam kilometara od Kline prema Istoku, skrajnuto sa glavnog puta, nalazi se povratničko selo Rudice. U selu sa 23 stanovnika sedam je porodica, od kojih tri sa decom. Jedna od njih je i petočlana porodica Ivice i Nataše Dašić, koja je od povratka značajnu pomoć imala od Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

„Kad smo se vratili kuća je bila 45 kvadrata,imali smo jednu sobu i kuhinju što je za nas, petočlanu porodicu bilo premalo. Zahvalan sam Kancelariji za KiM koja nam je omoćila proširenje kuće za još 35 kvadrata. Pored toga, donirali su nam i poljprivrednu mehanizaciju“, ističe Ivica i dodaje da bi mu sada značilo da ima posao .

„Ovde sam već jedanaest godina i veoma je teško živeti od socijalne pomoći, značilo bi mi da imam bilo kakav posao jer bismo lakše mogli da živimo, školujemo decu i plaćamo dažbine“.

Ivici su roditelji, kao i dva strica i deda kidnapovani i to je bio jedan od glavnih razloga što je on, nakon nekoliko godina provedenih u raseljeništvu u opštini Trstenik, odlučio da se vrati u svoje Rudice i obnovi, kako ističe, svoju dedovinu.

Za Natašu, koja je rođena i do udaje živela u Trsteniku, dolazak u Rudice bio je ispunjen strahom i neizvesnošću. Vremenom prihvatila je život u mestu koje je i njenoj deci dedovina.

„Na početku mi nije bilo svejedno. Bilo je tu straha jer su se dešavali incidenti ali sada sam se privikla. Imam troje dece, dvoje idu u školu a jedno ima četiri godine“, pričajući o svom životu u selu Rudice, naglašava za RTV Gračanica, Nataša Dašić.

U ovom selu ima još jedan mladi bračni par koji očekuje prinovu pa će ovo, od desetak povratničkih sela u Klini, biti sa najviše dece.

Izvor: RTV Gračanica; Foto: RTV Gračanica

KiMDašićiKancelarija za KiMpovratniciRudice
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva