:

:

TV Most

clock

Jun 26, 2019   19:20

0

668

Deca iz Leposavića, Leška i Sočanice u poseti Novom Sadu (video)

Prilikom posete Južnobačkom upravnom okrugu, oko 20-oro dece iz Leposavića, Leška i Sočanice, sa njihovim nastavnicima, kao i sa domaćinima učenicima iz Novog Sada, tokom boravka u gradu, obišli su i Karlovačku gimnaziju.

Tokom prethodnih dana, obišli su Novi Sad, Muzej grada, Tvrđavu, a sad i Sremske Karlovce. Kako nam kažu, lepo se druže sa svojim vršnjacima iz Novog Sada i ne kriju oduševljenje brojnim ekskurzijama u okolini.

Matej Miševac učenik iz Leposavića kaže: "Najviše mi se dopala Petrovaradinska tvrđava , jeste da smo malo duže pešačili, ali ipak je vredelo i u porodici je jako lepo, svi su kulturni i narod to je generalno čist, niko ne baca sa strane nego svi u kantu za smeće".

Marija Bjelić učenica iz Novog Sada ističe: "Bila sam u početku malo nervozna dok smo se upoznavali prvo ali onda je sve lepo išlo, igrali smo se, igrali smo igrice i zabavljali smo se".

Violeta Barać nastavnica iz OŠ "Leposavić“ kaže: "Ovde smo se lepo proveli, obišli i upoznali, deca su se družila, takođe i mi nastavnici tako da puni utisaka sutra krećemo nazad svojim kućama".

Organizovana je i poseta fruškogorskim manastirima, kao i poseta Karlovačkoj gimnaziji, gde su imali vodiča kroz velelepnu istoriju. Karlovačka gimnazija, škole Miloš Crnjanski, Nikola Tesla i Vasa Stajić, kao i poljoprivredna škola iz Futoga, učestvovale su takođe u ovoj organizaciji.

Milan Novaković načelnik Južnobačkog upravnog okruga ističe: "Cilj nam je da se direktori povežu, nastavnici, a iz te saradnje koju smo uspostavili proizilazi i ova -bratimljenje i upoznavanje naše dece. Priuštili smo im da obidju naš lepi grad Novi Sad kao omladinsku prestonicu kulture i da vide sve ono u čemu uživaju njihovi drugari i da im drugari pokažu".

U petak se završava njihova četvorodnevna poseta, a prilikom ovog susreta, rečeno je da će se intenzivno nastaviti sa pružanjem pomoći prikupljanja školskog pribora za decu na Kosovu i Metohiji, kao što je to bilo i do sada.

Izvor: RTV

KiMdeca sa KiMNovi Sad
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva