:

:

TV Most

Foto: Grad Novi Sad

clock

Avgust 22, 2019   20:04

0

132

Deca iz opštine Ranilug u poseti Novom Sadu (video)

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primio je u Gradskoj kući grupu od 45 osnovaca, njihovih vaspitača i predstavnika Opštine Ranilug, srpske enklave u Kosovskom pomoravlju koja broji oko šest hiljada stanovnika.

"Ovo je peta godina kako deca iz Opštine Ranilug organizovano dolaze u Novi Sad i nama je zaista drago što oni svaki put posete i Gradsku kuću. To je prilika da im poželimo dobrodošlicu i da ukažemo na podršku i privrženost našem narodu sa Kosova i Metohije. Siguran sam da će u narednim danima dobro upoznati Novi Sad i okolinu, da će se prijatno osećati i da ćemo ih uveriti da smo dobri prijatelji", izjavio je Cvjetićanin i zahvalio se Crvenom krstu Novog Sada i brojnim institucijama, organizacijama i pojedincima koji su doprineli da se poseta učenika sa Kosova uspešno realizuje.

Osnovni cilj ove humanitarne akcije je podsticaj obrazovanja, kulture i bezbrižnijeg odrastanja dece iz Kosovskog pomoravlja. Ove godine, deca iz opštine Ranilug borave u Novom Sadu u periodu od 22. do 25. avgusta, u organizaciji Crvenog krsta Novog Sada. Za učenike smeštaj je obezbeđen u ŠOSO "Milan Petrović", a u okviru svog boravka deca će upoznati Frušku Goru kao i brojne kulturne i istorijske znamenitosti grada.

Prema rečima sekretara Crvenog krsta Novog Sada Dragana Lazića, do sada je na ovaj način više od 200 dece iz Opštine Ranilug posetilo Novi Sad. On se zahvalio svim ljudima dobre volje koji su pomogli da deca i ove godine što lepše i kvalitetnije provedu vreme u Novom Sadu i izrazio nadu da će se ta humanitarna akcija organizovati i dodatno unaprediti i narednih godina.

Izvor: RTV

KiMdeca iz RanilugaNovi Sad
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva