:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

Januar 24, 2020   13:03

0

174

Deca Kosovske Mitrovice pišu i slikaju srcem

Zbirke đačke poezije i katalog učeničkih  likovnih radova predstavljeni su danas u osnovnim školama „Sveti Sava“ i „Branko Radičević“ u Kosovskoj Mitrovici. Dosad je objavljeno nekoliko zbirki literarnih radova, dok je danas po prvi put, a povodom predstojećeg Savindana, predstavljen katalog likovnih dela.

Ove knjige predstavljaju zbornike đačkih radova , nastalih u okviru akcije „Školama u pohode“ koju već deset godina organizuje Kulturni centar „Dragica Žarković“.

„Mi u ovim školama nismo u gostima, mi ove škole doživljavamo kao svoju kuću.  Među ovim mališanima, mi tražimo novog Milića od Mačve ili novog Miku Antića, ali da kažemo i novog Acu Despotovića i novog Mladena Popovića, mališane koji su poput naših proslavljenih umetnika. Sigurni smo da će neko ime i u ovoj zbirci i katalogu, jednog dana postati tako veliko“ rekao je direktor KC „Dragica Žarković“ Miodrag Radomirović.

Direktor OŠ „Sveti Sava“  Miomir Jovanović istakao je odličnu saradnju koju ova prosvetna ustanova ima sa gradskim kulturnim centrom.

„Ova zbirka i ovaj katalog su kruna jedne lepe priče, ozbiljnog jednogodišnjeg rada gde su doprinos dala naša deca. Posebno mi je drago da sa ovim ljudima sarađujemo godina“ rekao je Jovanović.

O lepoj i plodonosnoj saradnji koja je ovenčana  dečjim zbirkama,  govorio je i direktor OŠ „Branko Radičević“ Ivan Zaporožac.

„Vrlo je važno da kažem da naša škola, Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica i KC „Dragica Žarković“ odlično sarađuju godinama, a sve na korist  ovih naših lepih devojčica i dečaka i nadam se da će u narednom periodu ta saradnja biti još bolja, još kvalitetnija i još veća“ poručio je Zaporožac.

Deca su srećna i ponosna što su radovi objedinjeni u knjizi, koja će zapamtiti njihova dela i kada ih oni budu zaboravili.

„ Mnogo sam srećna. Čak tri moje pesme su u zbirci, a oko pisanja jedne od njih  mi je pomogao deda“ kaže Filipa Mrđa, učenica četvrtog razreda.

Ove zbirke objavljene su uz podršku Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

KiMKosovska Mitrovicadečje poezijalikovni radovi
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva