:

:

TV Most

Foto: Odbor za pomoćKiM

clock

Jun 16, 2019   9:11

0

1576

Deca sa KiM krenula jutros ka Republici Srpskoj

U organizaciji Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, a u okviru projekta "Spojimo decu Kosva i Metohije i Republike Srpske",  jutros u 5 časova iz Kosovske Mitrovice za Republiku Srpsku krenulo je 1.030 najboljih učenika, nastavnika sa čitavog Kosmeta i jedan autobus dece i mladih ometenih u razvoju sa roditeljima iz Udruženja roditelja "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice.

 

Prvi autobusi su već u 6 časova prošli administrativni prelaz Jarnje.


Veliki konvoj od 20 autobusa, uz organizovanu policijsku pratnju MUP-a Srbije, uputio se preko Raške, Kraljeva, Čačka, Užica preko graničnog prelaza Kotromam i Vardište do Višegrada.

Svečani doček biće u 12 časova u Andrićgradu u Višegradu ispred hrama posvećenog Knezu Lazaru gde će ih dočekati predsednik Odbora Milorad Arlov, načelnici Višegrada i Han Pijeska opština pokrovitelja  dočeka, ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević, pomoćnik direktora kancelarije za KiM Damjan Jović, predstavnici ministarstva prosvete RS i delegacije gradova domaćina.

Nakon svečanog dočeka i kulturno umetničkog programa oko 13,30 planiran je polazak u 19 gradova Republike Srpske.

Do 22 časa planirano je sa stignu kod svojih domaćina od Trebinja do Novog Grada. U svakoj opštini biće priređen poseban doček i topla ruka dobrošlice njihovih vršnjaka, oko 900 porodica, rukovodstva lokalnih zajednica i osnovnih škola  iz Republike Srpske.

Izvor: TV Most

Odbor za pomoć Kosovu i MetohijiRepublika Srpskadeca
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva