:

:

TV Most

clock

Jun 19, 2021   7:52

0

1175

Deca sa KiM otputovala u Republiku Srpsku

Više stotina dece krenulo je jutros u 05 časova iz Kosovske Mitrovice put Republike Srpske u organizaciji Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, a u okviru devetog po redu projekta "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske"

Više autobusa Kolašin prevoza koji prevoze decu bez poteškoća oko 06 časova prešli su administrativni prelaz Jarinje. Njihov dolazak očekuje se od 13 do 14 časova u Etno selu Stanišić kod Bijeljine, gde će ih dočekati predsednik Odbora Milorad Arlov sa delegacijama gradova i opština koji su njihovi domaćini..

“Dolaze nam deca iz srpskih opština sa Kosova i Metohije. Kosovska Kamenica, Vitina, Gračanica, Lipljan, Kosovo Polje, Obilić, Srbica, Zvečan, a njihovi domaćini su porodice iz Prijedora, Čelinca, Jezera, Prnjavora, Broda, Šamca, Pelagićeva, Milića, Trebinja i Brčkog. Sutra nam dolaze deca iz Velike Hoče, Orahovca i Lapljeg sela koja preko Višegrada putuju u Trebinje”, kaže Milorad Arlov, predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.

Posebni gosti Odbora su deca i mladi sa poteškoćama u razvoju u pratnji svojih roditelja iz Udruženja roditelja "Podrži me" Kosovska Mitrovica koja će biti smeštena u Hotelu Prijedor. Njih će predsednik Odbora Milorad Arlov sutra, 20. juna u 12 časova dočekati sa članovima SPKD "Prosvjeta" Brčko i sveštenstvom parohije Brčko koji za njihovu dobrodošlicu pripremaju ručak u porti hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Brčkom.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva