:

:

TV Most

Foto: Odbor za pomoć KiM

clock

Jun 25, 2022   8:38

0

218

Deca sa Kosova i Metohije krenula za Republiku Srpsku

Jutros u 5 sati počela je realizaciji drugog dela velikog, desetog jubilarnog, projekta Odbora za pomoć KiM "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske".

Kako se navodi u saopštenju Odbora, svih 11 autobusa koji prevoze 461 srpakih učenika u pratnji 46 prosvetnih radnika sa prostora čitavog Kosova i Metohije krenula su jutros iz Kosovske Mitrovice u 5 časova. 

Oni će biti gosti svojih vršnjaka i njihovih porodica od 25.juna do 02.jula. 2022.godine.

Do 06.časova svi su bez problema prešli administrativni prelaz Jarinje i krenuli na put prema Republici Srpskoj.

Osam autobusa je krenulo prema graničnom prelazu Pavlovića Most kod Bijeljine i tri autobusa na granični prelaz Vardište kod Višegrada.

Deca u RS dolaze iz svih srpskih sredina sa Kosmeta: Kosovske Mitrovice, Zvečana, Leposavića, Zubinog Potoka, Banje, Osojana, Crkooleža, Kline, Vidanja, Goraždevca, Velike Hoče, Orahovca; Ugljara, Kosova Polja, Novog Brda, Lipljana, Parteša, Pasjana, Vitine i  Kosovake Kamenice.

Domaćini deci u ovom velikom projektu su gradovi, opštine, osnovne škole i oko 450 porodica iz: Banja Luke, Prijedora, Gradiške, Čelinca, Prnjavora, Broda, Doboja, Šmmca, Pelagićeva, Bijeljine, Sokoca, Istočnog Novog Sarajeva i Trebinja.

Osam autobusa sa decom sa KiM, za koje se pravi doček u Etno selu Stanišići, očekuju se oko 12 časova gde će ih dočekati predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov, pomoćnik ministra za školsko obrazovanje u Vladi  Republike Srpske Nataša Cvijanović i pomoćnik direktora kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Jelena Stojković.

Veliki broj dece se dočekuje, a ispraćaju se posebni i dragi gosti, deca i mladi sa poteškoćama u razvoju i njihovi roditelji iz Udruženja roditelja "Podrži me" Kosovska Mitrovica, koji su proteklih pet dana bili gosti Odbora u Banja Luci.

"Srećan put jedna i dugima", stoji u saopštenju Odbora.

Izvor: TV Most, Saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva