:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Septembar 19, 2019   14:59

0

111

Dečjom priredbom otvoreni “Dani opštine Gračanica”

Manifestaciju “Dani opštine Gračanica” otvorili su najmlađi. Na platou ispred Doma kulture u Gračanici, povodom otvaranja Dana opštine, dečju priredbu organizovala je Predškolska ustanova Đurđevak iz Gračanice.

Pred velikim brojem okupljenih građana, zvanično su manifestaciju otvorili predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović.

“Ovaj  prelep dan za opštinu Gračanica možemo slaviti i kao dan pobede, a pobeda je kad vidimo ovoliko dece i ovoliko mladosti na jednom mestu. Moramo da negujemo našu kulturu i naš identitet, a sve to je sadržano u programu, koji smo pripremili u okviru  “Dana opštine Gračanica”, rekao je na otvaranju predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

Pomoćnik direktora kancelarije za KiM Damjan Jović, izrazio je zadovoljstvo što je danas sa meštanima Gračanice.

“Veoma sam srećan i što vidim ovoliko dece i ovoliko mladosti. To je nada da imamo budućnost, a na tom putu razvoja i boljitka Vlada Republike Srbije biće uz vas i pomoći da se očuva srpsko ime i srpski identitet na KiM. Pokušaćemo da vam stvorimo i najbolje uslove za ove mlade ljude,  da mogu da se školuju, ali i da imaju adekvatnu zdravstvenu zaštitu “, kazao je Jović, koji je meštanima  zahvalio što “čuvaju srpsku porodicu i srpsko ime na ovom prostoru”.

U okviru današnjeg programa proslave Dana opštine, biće održani i brojni turniri u odbojci, košarci i fudbalu, a večeras će biti održana i smotra folklora i koncert etno pevačice Danice Krstić.

Dan opštine Gračanica obeležava se na Malu Gospojinu, kada će u manastiru Gračanica biti služena liturgija , a ulicama Gračanica proći litije.

Izvor: RTV Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva