:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Mart 09, 2019   17:09

0

275

Deda: Odnosi sa SAD nisu dobri, mi za Trampa nismo posebni

Učestale izjave političara u Prištini da se, uprkos upozorenjima SAD da se ukinu takse na robu iz Srbije iz BiH, i odbijanja vlade u Prištini da to uradi, odnosi između "velikih prijatelja" nisu promenili, nisu tačne, tvrdi poslanik opozicione Alternative, Iljir Deda.

Govoreći o najavljenim posetama američkih i nemačkih zvaničnika, Deda navodi da će se od kosovskih zvaničnika koji će dobiti "ozbiljan ukor" tražiti i "hitno" ukidanje ove mere.

Deda je za kablovsku televiziju TV T7 nedavno izjavio da će savetnici nemačke kancelarke Angele Merkel, Matias Lutenberg i Jan Heker, na sastancima sa najvišim zvaničnicima Prištine zatražiti hitno ukidanje takse, prenose albanski mediji na Kosovu.

Pored toga, Deda navodi da je "administracija američkog predsednika Donalda Trampa nepredvidiva", kao i da on ima "sasvim drugačiju spoljnu politiku i da se neće pozivati na prošlost".

"Mi za njega nismo posebni", kaže Deda i naglašava da Tramp "gleda sadašnjost i budućnost, dok uopšte neće da se osvrće na prošlost".

Izvor: Agencije

Iljir DedaKiMSADplatformatakse
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva