:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Februar 09, 2021   18:45

0

104

Dedić: Ulaže se i ulagaće se i dalje u svaku školu na KiM

Načelnica školske uprave u Kosovskoj Mitrovici Jasmina Dedić sa svojim domaćinima gradonačelnikom Gračanice Srđanom Popovićem i predsednikom privremenog organa opštine Priština Ljubinkom Karadžićem obišli su OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu, koja je u prošloj godini zahvanjujući Ministarstvu prosvete Vlade Srbije  i Kancelariji za KiM kompletno renovirana.

„Zahvaljujući Vladi RS i Ministarstvu prosvete i ljudima koji predstvljaju srpski narod u kosovskim institucijama, kao i privremenom organu i Kancelariji za KiM nijedna škola na Kosovu i Metohiji, koja radi po planu i programu Ministarstva prosvete Republike Srbije nije ostala ne sređena, u svaku školu je nešto urađeno negde više negde manje, tamo gde je manje biće i više, tako da mislim da  je budućnost na ovim prostorima svetla i to je ono što moramo da obezbedimo našim potomcima“, kazala je Dedić.

Ovom prilikom najboljim učenicima OŠ „Miladin Mitić“, Gimnazije i Ekonomsko-trgovinske škole uručeni su tablet računari, koje je obezbedila opština Gračanica.

„Zahvalio bih se našoj načelnici, koja je danas prisustvovala dodeli tablet računara našim najboljim učenicima. Danas smo u obnovljenom delu škole „Miladin Mitić“, a pored ove škole rekonstruisali smo i školu „Kralj Milutin“   u Gračanici i „Knez Lazar“ u Gušterici. Na svakom koraku je primetno da ulažemo u infrastrukturu i da se trudimo da poboljšamo uslove školovanja našoj deci“, kazao je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

Nagrađeni učenici saglasni su da im ova nagrada predstavlja podstrek i motivaciju za dalji trud i rad.

U okviru akcije opštine Gračanica najboljim učenicima, ali i onima lošijeg materijalnog stanja u školama na centralnom Kosovu do sada je uručeno 60 tablet računara.

Izvor: RTV Gračanica

KiMJasmina DedićSrpska listaizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva