:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Novembar 23, 2022   13:23

0

97

Đedović: Gas iz Azerbejdžana za veću energetsku bezbednost Srbije

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović je u razgovoru sa ministrom energetike Azerbejdžana Parvizom Šahbazovim naglasila da je Srbija otvorena za sve mogućnosti diverzifikacije izvora i pravaca snabdevanja prirodnim gasom i dodala da će intenzivna saradnja sa Azerbejdžanom doprineti većoj energetskoj bezbednosti naše zemlje.

„Kada bude završen gasni interkonektor Srbija-Bugarska, dobićemo mogućnost da se preko interkonekcije Bugarska-Grčka povežemo na Južni gasni koridor. Time ćemo dobiti potpuno novi rutu snabdevanja, a veza sa Južnim gasnim koridorom će Srbiji omogućiti snabdevanje prirodnim gasom sa gasnog polja Šah Deniz u Azerbejdžanu“, rekla je ministarka.

Dodala je da će to Srbiju načiniti još značajnojom tranzitnom rutom i dodatno povećati energetsku stabilnost i bezbednost naše zemlje, regiona i ostatka Evrope.

Đedović je navela da će uvoz električne energije iz Azerbejdžana pod povoljnim uslovima doprineti stabilnosti snabdevanja građana i privrede u zimskim mesecima.

Izvor: T a n j u g ; foto: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva