:

:

TV Most

clock

Januar 11, 2023   14:00

0

191

Đedović: Gasovod ka Bugarskoj treba da bude gotov do jeseni

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović rekla je danas nakon razgovora sa direktorom "Srbijagasa" Dušanom Bajatovićem da gasna interkonekcija sa Bugarskom treba da bude završena pre početka naredne grejene sezone.

Đedović je istakla da je u prethodnom periodu preduzeto niz koraka da bi izgradnja gasne interkonekcije sa Bugarskom tekla planiranom dinamikom, uključujući i to da je ovaj infrastrukturni objekat dobio status projekta od posebnog značaja za Republiku Srbiju, saopštilo je resorno ministarstvo.

"S obzirom na to da je interkonekcija Srbija-Bugarska od strateške važnosti za energetsku bezbednost naše države, jer ćemo njenom izgradnjom diversifikovati snabdevanje gasom, važno je da se poštuju dati okviri i rokovi, kako bi radovi bili završeni pre početka naredne grejne sezone“, naglasila je Đedović. 

Dodaje se da je Bajatović informisao ministarku da će u narednom periodu posetiti Bugarsku i obići radove na njihovoj strani gasovoda, kako bi se uverio da dinamika radova u toj zemlji prati planirane rokove. 

Na sastanku je razmatrana realizacija projekta gradnje gasovoda Niš-Batajnica, jer on predstavlja narednu fazu gasne interkonekcije sa Bugarskom, a bilo je reči i o narednim fazama projekta gasne interkonekcije sa Severnom Makedonijom, navodi Ministarstvo.

Izvor: T a n j u g; Foto: Beta

ĐedovićgasovodBugarska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva