:

:

TV Most

Foto: RTV Puls, arhiva

clock

Decembar 17, 2018   14:21

0

271

Đedović: Nikada nismo pomislili da nema opstanka u Lipljanu zato smo ostali

Uprkos svim problemima osnovna škola “Braća Aksić“u Lipljanu radi i opstaje zahvaljujući tamošnjim Srbima , koji veruju svojoj državi Srbiji jer im pruža potrebnu podršku.

Direktor OŠ „Braća Aksić“ u Lipljanu Bratislav Đedović rekao je za jutarnji program televizije Gračanica da ova škola funkcioniše bez problema i da prati program Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja.

„Imamo mnogo problema, incidenti ne prestaju već 19 godina, na kratko pomislimo da su prestali ali onda se ponavljaju i to je realnost svih ovih godina na KiM . Upoznati ste da naša škola ne radi ponedeljkom u Lipljanu ali zato radimo subotom i sa tim je upoznato Ministarstvo prosvete. Sve incidente do sada smo prijavili kosovskoj policiji i do sada nijedan počinilac nije pronađen, jedino kada su albanski mladići isterali decu iz isturenog odeljenja u Suvom Dolu  i samo su bili saslušani ,a svi ostali do danas nisu pronađeni. Mi nikada nismo razmišljali da napustimo Lipljan i sva ostala sela oko Lipljana, valjda se sve to i vidi, naša volja za opstankom i ostankom“, rekao je Đedović.

Izvor: RTV Gračanica

GračanicaLipljan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva