:

:

TV Most

Foto: Printscreen

clock

Decembar 07, 2022   15:27

0

55

Đedović s predstavnicima Micubiši kompanije o saradnji

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović razgovarala je  sa predstavnicima japanske kompanije „Micubiši Corporation“ o mogućnostima saradnje u oblastima energetske tranzicije i obnovljivih izvora energije. 

,,Srbija se, kao i sve druge zemlje, u uslovima svetske energetske krize suočava sa velikim izazovima kako bi održala energetski sektor stabilnim i kako bi bile zadovoljene potrebne građana i privrede", izjavila je ministarka. 

Dodala je da istovremeno  teku procesi planiranja strateških investicija kako bismo osigurali energetsku stabilnost i do 2030. godine značajno povećali udeo obnovljivih izvora energije, a do 2050. dekarbonizovali naš energetski sistem.  

„S obzirom da ulazimo u ciklus velikih ulaganja, verujem da u okviru projekata energetske tranzicije postoji prostor za saradnju sa japanskom kompanijom, pre svega imajući u vidu znanje, iskustvo i činjenicu da je kompanija međunarodno prepoznata i priznata  u energetskim projektima", kazala je ministarka. 

Generalni direktor Kancelarije Micubiši komšpanije  u Beogradu Takamaša Jano istakao je da su, kada je reč o Srbiji, posebno zainteresovani za učešće u projektima izgradnje novih hidro kapaciteta, koji su potrebni Srbiji na putu energetske tranzicije. 

Izvor: T a n j u g ; foto: Printscreen

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva