:

:

TV Most

clock

Maj 04, 2019   8:02

0

199

Defilei i desanti VS i MUP "Odbrana slobode" u Nišu 10. maja

Povodom Dana pobede, u Nišu će se u petak, 10. maja, održati prikaz sposobnosti Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova "Odbrana slobode" na osnovu odluke predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića.

Prikaz će biti održan u Bulevaru Nikole Tesle, a radi priprema i uvežbavanja, od 4. do 10. maja od 9.00 do 19.00 časova, u okolnim ulicama biće uveden poseban režim saobraćaja, a vojni avioni nadletaće Niš, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Program prikaza obuhvata svečani defile pešadijskog ešelona, defile motorizovanog ešelona, nalet vazduhoplovnog ešelona i padobranski desant.

Planirano je učešće više od 4.000 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a, oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova.

Od 4. do 10. maja od 9 do 19 časova, biće uveden poseban režim saobraćaja u Bulevaru Nikole Tesle, Bulevaru Heroja sa Košara, Bulevaru 12. februar (dve kolovozne trake u smeru od raskrsnice sa ul. Sarajevska do skretanja za Čumurlijski put) i u ulici Aleksandra Medvedeva (od ulaza u naselje Stevan Sinđelić do Bulevara Nikole Tesle).

U okviru priprema za prikaz sposobnosti, od 4. do 10. maja, vojni vazduhoplovi nadletaće područje Niša.

Građanima i medijskim ekipama biće omogućeno praćenje ne samo prikaza, već i provere pripremljenosti za prikaz od 7. do 9. maja.

Izvor: Танјуг

vojskavežbaNišnajava
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva