:

:

TV Most

clock

April 05, 2020   17:20

0

172

Dejanović: Pomoć će stići do svakog kome je potrebna, ostanite kući

U opštini Klokot situacija je stabilna, broj osoba u izolaciji je i dalje 44, nemamo inficiranih koronavirusom, trudimo se da tako i ostane, u toku je distribucija humanitarne pomoći donatora iz Severne Mitrovice koji je insistirao da ostane anonimam i koji je našoj opštini najavio isporuku 3,5 tone brašna, rekao je za Kosovo Onlajn gradonačelnik Klokota Božidar Dejanović.

„Iskreno se nadam da ćemo uspeti da održimo situaciju kakva je sada, svih 44 osobe u izolaciji se dobro osećaju, broj je već dve nedelje nepromenjen, nemamo zaraženih. U saradnji sa policijom, zdravstvenim radnicima i volonterima, na terenu smo 24 sata, držimo se mera i sprovodimo uputstva za suzbijanje pandemije koronavirusa“, rekao je Dejanović.

Dodao je da je humanitarna pomoć od donatora iz Severne Mitrovice, 130 paketa humanitarne pomoći, podeljena najugroženijim porodicama u selima Klokot i Vrbovac.

„Zahvaljujući donatoru iz Kosovske Mitrovice koji je želeo da ostane anoniman, pomoć u osnovnim životnima namirnicama i higijeni je podeljena u Klokotu, danas smo poedelili najugroženijima u Vrbovcu, sutra idemo dalje sa selima Grnčare i Mogila. Dobili smo najavu od istog donatora, da će nam biti dopremljeno, već sutra, 3,5 tone brašna“, istakao je Dejanović.

Naglasio je da povećani broj zaraženih na Kosovu, utiče na veće poštovanje mera za suzbijanje zaraze.

Još jednom je apelovao na stanovništvo da se pridržava mera i uputstava i da će pomoć stići do svakoga kome je potrebna, bez obzira na socijalno stanje.

Izvor: Kosovo Online

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva