:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Januar 13, 2019   16:46

0

433

Delegacija iz Beograda u poseti Leposaviću, doček Nove godine sa meštanima

Delegacioja grada Beograda, koju predvodi  zamenik  gradonačelnika Goran Vesić, posetila je opštinu Leposavić i sa rukovodstvom razgovarala o saradnji i ulaganjima u razvoj infrastrukture ove srpske opštine. Pored radova na sanaciji gradske pijace, koja je završena prošle godine, radiće se i na završetku Olimpijskog bazena u Leposaviću.

Grad Beograd će u buduće ulagati u razvoj infrastrukture u svim srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji. Tokom prošle godine rađeno je na rekonstrukciji  sanacije gradske pijace u Leposaviću i na tome se neće stati, rečeno je u razgovoru delegacije koju je predvodio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić sa rukovodstvom Opštine Leposavić.

„Naš dolazak na sever Kosova i Metohije je poruka građanima srpske nacionalnosti da imaju podršku Srbije i da želimo da budemo uz njih u ovim teškim trenucima, kada se oni nalaze pod pritiskom i kada se Srbija nalazi pod priziskom zbog Kosova i Metohije, želimo da pokažemo jedinstvo, želimo da pokažemo da naš narod, koji živi na Kosovu i Metohiji nije ostavljen sam sebi. To je naj važnija poruka današnje naše posete. Razgovarali smo i o konkretnoj pomoći koju će grad beograd dati srpskim sredinama na KiM. Grad Beograd će u Leposaviću završiti izgradnju olimpijskog bazena“, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

„Dogovorili smo i druge vidove pomoći i podrške o kojima će te biti obavešteni kada za to dođe vreme a tiču se života ovdašnjih ljudi. Ono što bih mogao da najavim je to da smo se dogovorili da sve beogradske opštine koje čine grad Beograd da potpišu memorandume o saradnji, razumevanju i podršci opštinama na teritoriji KiM gde žive predstavnici nažeg naroda“, rekao je pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Miljan Ranđelović.

„Danas je veliki dan za našu Opštinu jer pored prisustva delegacije iz Beograda i radosti koju su oni učinili u Predškolskoj ustanovi mi smo danas razgovarali sa gospodinom Vesićem i njegovim saradnicima o konkretnoj pomoći našem narodu i razvoju naše Opštine ja sam im na tome zahvalan kao i na tome da će Pravoslavnu Novu godinu dočekati ovde sa svojim narodom, što pokazuje da Srbi na Kosovu i Metohiji nisu sami i da je cela Srbija uz svoj narod“, zaključio je predsednik opštine Leposavić Zoran Todić.

Danas je delegacija grada Beograda posetila Predškolsku ustanovu „Naša radost“ u Leposaviću gde su posle kraćeg programa deci uručeni novogodišnji paketići.

Gosti iz Beograda dočekaće pravoslavnu Novu godinu sa meštanima Leposavića na platou ispred opštine gde će nastupati pop-rok grupa „Amadeus“.

Izvor: TV Most

leposavićnova godinavesićranđelovićtodić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva