:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Januar 25, 2019   12:09

0

104

Delegacija Prištine u utorak u Briselu: Radni sastanak

Kopredsedavajući pregovaračke ekipe Kosova Fatmir Ljimaj najavio da će se u utorak, 29. januara, kosovska ekipa u Briselu sastati sa zvaničnicima EU.

On je rekao i da će tema razgovora biti dalji tok dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije.

“Biće to radni sastanak, tehnički susret, ako ga tako mogu nazvati, da bi se razgovaralo o modalitetima daljeg nastavka dijaloga”, izjavio je Ljimaj za program na albanskom Radija Slobodna Evropa.

On je dodao da je cilj prištinske delegacije da pokaže volju Kosova da dijalog bude ozbiljan i da pokaže spremnost da preuzme svoje obaveze.

Dodao je da je Kosovo ;medjunarodnim partnerima poslalo poruku da se putem dijaloga mogu rešiti otvorena pitanja sa Srbijom.

Takodje je istakao da je pri kraju izrada platforme koja će izražavati jedinstveni stav Kosova oko konačnog dijaloga za normalizaciju odnosa sa Srbijom.

“Verujem da će platforma biti gotova sledeće nedelje, kao nacrt koji će biti dostavljen Skupštini Kosova. Ona ima za cilj da predstavi poziciju Republike Kosovo u daljem dijalogu i šta očekuje Kosovo od dijaloga. To znači da će Kosovo izaći sa konačnom zvaničnom pozicijom”, kazao je Ljimaj.

Izvor: Beta, B92

BriselKiMsastanakEU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva