:

:

TV Most

clock

Januar 09, 2020   13:33

0

606

Delegacija Srba sa KiM na proslavi Dana Republike Srpske

Delegacija Srba sa Kosova i Metohije i Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji danas su, povodom obeževanja 9. januara - Dana Republike Srpske, položili venac na spomenik 12 beba u Banjaluci. 

Venac su položili predsednik i potpredsednik Srpske liste Goran Rakić i Igor Simić, gradonačelnik Zvečana Vučina Janković, predsednik opštine Zvečan Ivan Todosijević, predstavnik privrednika sa Kosmeta Radoš Petrović, predstavnik Kombinata "Trepča" Jovan Dimkić i predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.

Simić je izrazio zadovoljstvo što delegacija Srba sa Kosova i Metohije danas u Banjaluci prisustvuje obeležavanju Dana Republike zajedno sa narodom Srpske.

On je izrazio zadovoljstvo što sa Odborom za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji neguju odnose između Srba u južnoj srpskoj pokrajini i Srpskoj.

"Nadamo se da ćemo mnogo godina dolaziti u Republiku Srpsku i proslavljati uspehe našeg naroda zapadno od Drine", istakao je Simić.

Predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov zahvalio je delegaciji Srba sa Kosmeta za to što su uveličali obeležavanje Dana Republike Srpske.

Arlov je rekao da je smrt 12 beba jedan od najvećih zločina proteklog rata i da su one umrle zbog nemarnosti međunarodne zajednice.

"Ovaj spomenik pokazuje kolika je žrtva i veličina Republike Srpske i koliko je teško bilo stvoriti Srpsku. Ne smemo nikada zaboriti te najmlađe žrtve rata", istakao je Arlov.

On je dodao da su Republika Srpska i Odbor za pomoć Srbima na Kosmetu mnogo prisutni na Kosovu i Metohiji s ciljem da im se pomogne da opstanu i "da očuvaju srpsku vekovnu ikonu".

Izvor: TV Most

Republika SrpskaSrbi sa KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva