:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Februar 27, 2015   12:05

0

203

Delegacija kineskih privrednika u Beogradu

Nikolić je u razgovoru podvukao duboke i neraskidive veze dva naroda, naglasivši da je Srbija veoma zahvalna na ekonomskoj podršci Kine, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

"Srbija ima veoma povoljan geografski položaj, izvanrednu stručnu i obrazovanu radnu snagu i brojna tržišta na koja može da plasira robu bez carine“, naglasio je predsednik Srbije i dodao da dve zemlje mogu zajednički izvoziti industrijske i poljoprivredne proizvode na treća tržišta.

Predsednik Srbije je naglasio jedinstvenu poziciju Srbije u svetu, političku stabilnost i prijateljstva širom sveta koja predstavljaju veoma značajnu komparativnu prednost za investicije.

Izrazio je i uverenje da će kineska delegacija pozitivno oceniti projekte koje su pripremili čelnici grada Beograda u oblasti infrastrukture, javno-privatnog partnerstva kao i "grin fild" investicija.

Zamenica guvernera provincije Hebei Ćin Bojong, koja je bila na čelu delegacije te pokrajine, saglasila se sa Nikolićem da je prijateljstvo Srbije i Kine iskreno i duboko i da je prevazišlo sva iskušenja i prepreke.

Ona je naglasila da prati smernice kineskog rukovodstva da se razvija saradnja sa zemljama centralne i istočne Evrope, a posebno sa Srbijom.

"Mi vidimo veliki potencijal za produbljivanje ekonomske saradnje, posebno na lokalnom nivou i vaš predlog da zajednički izvozimo u treće zemlje je izvanredan“, naglasila je Bojong.

Zamenica guvernera provencije Hebei je zahvalila predsedniku na dobrodišlici i zamolila da lično podrži projekte od zajedničog interesa za dve zemlje.

U kineskoj provinciji Hebei, koja se prostire na 180.000 kvadratnih metara, živi preko 70 miliona stanovnika.

Predstavlja jednu od kineskih ekonomski najsnažnijih provincija sa spoljno trgovinskom razmenom od preko 60 milijardi dolara.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva