:

:

TV Most

clock

Septembar 15, 2021   17:59

0

25

Deli: Proširenje na Zapadni Balkan predvođeno Srbijom bi dalo novi zamah EU

Evroposlanik Fidesa Andor Deli izjavio je danas da je uspeh Evropske unije na globalnoj političkoj sceni ključni faktor u proceni stanja u EU, ali da Evropa gubi tlo pod nogama i istovremeno istakao da je Zapadni Balkan deo sveta u kojem bi EU mogla brzo i lako ojačati svoju poziciju ubrzavanjem procesa proširenja.

On je u saopštenju, prosleđenom T a n j u g u  iz njegove kancelarije u Evropskom parlamentu rekao da Evropa mora da bude snažna da bi bila snažan igrač na svetskoj sceni, a da su svi dosadašnji talasi proširenja doneli novu energiju i zamah.

"Proširenje na Zapadnom Balkanu, predvođeno Srbijom, ključnom zemljom u regionu, učinilo bi isto. Ova zemlja kandidat strpljivo čeka svoj red i ostaje na putu evropskih integracija, uprkos činjenici da će sledeća godina biti deseta od kada je stekla status države kandidata i, nažalost, daleko je od kraja procesa pristupanja", rekao je Deli, inače poreklom iz Vojvodine.

Kako je rekao, primarni razlog sporosti je taj što se skeptici proširenja stalno kriju iza raznih uslova postavljenih tokom pristupnih pregovora, namerno odlažu strateške odluke, i kao razlog navode širok spektar razloga i interesa unutrašnje politike.

"Ali vreme ističe! Nadam se da ćemo u evaluacionom govoru sledeće godine čuti odlučnije političke stavove", zaključio je Deli.

Izvor: T a n j u g

Andor DeliEvopski parlamentZapadni BalkanSrbijaEU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?