:

:

TV Most

Foto: Delije

clock

Novembar 17, 2021   19:53

0

140

Delije: Akcija sakupljanja pomoći za Crnu Reku i porodicu iz Zubinog Potoka

Fondacija Delije pokrenula je akciju sakupljanja pomoći za izgradnju kapije za manastir Crna Reka. Iz ove humanitarne organizacije prethodno su pozvali javnost da pomognu porodici Tomović iz Zubinog Potoka. 

"Nedavno smo zamoljeni od strane oca Andreja iz Crne Reke da se uključimo u akciju prikupljanja pomoći za izgradnju kapije. S obzirom na to da se radi o velikom projektu, te da je potrebna suma od oko 16.000 evra, mi smo se obavezali da u narednom periodu prikupimo polovinu naznačene sume, odnosno 8.000 evra", navode Delije. 

Podsećaju da je prva humanitarna akcija sakupljanja novca već održana u Loznici, gde je organizovano humanitarno druženje i turnir u pikadu, gde je sakupljeno 38.800 dinara. 

Iz ove fondacije ranije su pozvali svoje pratioce da doniraju novac kako bi se pomoglo i četvoročlanoj porodici Tomović iz sela Velji Breg u opštini Zubin Potok. 

"Zoran i Violeta Tomović, selo Velji Breg (opština Zubin Potok). Imaju dva sina koji idu u osnovnu školu, Zoran prima minimalac (11.000 dinara) i radi na nadnicu gde utovara drva, a Violeta prodaje mleko. Potrebna im je muzilica za krave i materijal da dovrše štalu koja se gradi (lim i izolacija). Procena je da će nam za ovu akciju trebati oko 700 evra. S obzirom da ide zima, a da Tomovići žive od prodaje mleka, nužno je da što pre prikupimo sredstva i pomognemo ovoj mladoj porodici da srede štalu gde će smestiti krave" - naveli su. 

Svi koji žele da pomognu, to mogu da urade slanjem humanitarne SMS poruke, uplatom na žiro račun fondacije ili putem pejpala.

Izvor: Radio Kontakt Plus

KiMFondacija "Delije"humanitarna akcija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva