:

:

TV Most

SAD

clock

April 15, 2020   18:16

0

184

Demokrate se ujedinile, Elizabet Voren podržala Bajdena

Senatorka Elizabet Voren zvanično je podržala bivšeg potpredsednika Sjedinjenih Američkih Država Džoa Bajdena, kandidata Demokratske stranke koji će po svoj prilici biti izazivač Donaldu Trampu na predstojećim predsedničkim izborima.

 

Elizabet Voren, koja je i sama učestvovala na unutarstranačkim izborima Demokratske partije, objavila je na Tviteru video snimak kojim je iskazala podršku Bajdenu.

"U ovim kriznim trenucima, važnije je nego ikad da sledeći predsednik Sjedinjenih Američkih Država obnovi veru Amerikanaca u dobru i efikasnu vladu. Videla sam kako Džo Bajden pomaže obnovu naše nacije. Ponosno danas podržavam Bajdena kao predsednika SAD", napisala je Elizabet Voren uz objavljeni video snimak.

Senatorka iz Masačusetsa je poslednji Bajdenov bivši protivkandidat koji je podržao njegovu kandidaturu za predsednika.

Bajdena je u utorak podržao i bivši predsednik Barak Obama, za vreme čijeg mandata je Bajden bio potpredsednik.

Podrška senatorke Voren dolazi nakon što je Bajdenovu kandidaturu podržao i njegov najozbiljniji i ideološki najudaljeniji protivkandidat Berni Sanders.

Nakon što je odustao od dalje trke, senator iz Vermonta je pre nekoliko dana pozvao pristalice da svoje glasove daju Bajdenu. 

Demokrate su se ujedinile oko jednog kandidata, pa im slede pripreme za izbornu kampanju u kojoj ih na drugoj strani čeka Donald Tramp.

Izvor: RTS

SADDžo BajdenElizabet VorenDonald Tramp
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva