:

:

TV Most

clock

Januar 13, 2023   20:27

0

87

Demokratska Crna Gora neće skraćivati mandat Skupštini bez dogovora s većinom

Demokratska Crna Gora poručila je da neće učestvovati u skraćenju mandata Skupštini Crne Gore bez prethodnog dogovora partija koje čine parlamentarnu većinu od poslednjih parlamentarnih izbora.

Demokrate su odluku zasnovale na sporazumu izborne parlamentarne većine iz septembra u kojem se ističe da neće biti skraćenja mandata bez dogovora 41 poslanika te koalicije, preneo je CDM.

Poslanik i generalni sekretar Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović rekao je da ne vidi takav dogovor.

"Do tada oni koji žele skraćenje mandata Skupštini Crne Gore neka to i realizuju, jer za tako nešto, saglasno javno saopštenim stavovima, imaju više nego dovoljan broj poslanika", poručio je on.

S tim u vezi Demokratski front saopštio je da je spreman da sa Demokratama inicira vanredno zasedanje parlamenta radi ponovnog izglasavanja Zakona o lokalnoj samoupravi, ali traže da prva tačka sednice bude skraćenje mandata Skupštini.

Bogdanović je poručio da je "tranzicija vlasti sa gubitnika na pobednike izbora u Podgorici i Pljevljima, izmenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, potpuno odvojen proces od skraćenja mandata Skupštini Crne Gore".

"Možemo razumeti da kolege čekaju jasan stav Jakova Milatovića o tome da li podržava ovakav način razrešenja političke krize u Podgorici i ponovno izglasavanje zakona, ali ne možemo razumeti kakva je veza između razrešenja opstrukcije predaje vlasti u Podgorici i Pljevljima i skraćenja mandata državnog parlamenta, odnosno uslovljavanja prvog sa drugim", rekao je generalni sekretar Demokratske Crne Gore.

Izvor: T a n j u g

Crna Gora
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva