:

:

TV Most

clock

Avgust 19, 2019   8:39

0

298

Demokratski front osudio napad albanskih ekstremista na monahinje manastira Beška

Demokratski front (DF) najoštrije je osudio napad albanskih ekstremista na ženski manastir Beška na Skadarskom jezeru, ocenivši da se odavno više ne može govoriti o izolovanim i slučajnim incidentima, nego o planu i projektu u režiji onih koji zamišljaju takozvanu veliku Albaniju.

Poslanik DF-a u Skupštini Crne Gore Jovan Vučurović rekao je da je u proteklih nekoliko dana iz određenih albanskih krugova "podeljeno nekoliko šamara" vladajućoj Demokratskoj partiji socijalista (DPS), koja "nema petlju da reaguje na otvorene provokacije i pretnje upućene Crnoj Gori".

"Takvo ponašanje vrha režima je ohrabrilo ekstremiste iz reda albanskih i bošnjački stranaka, pa osim ovoga divljanja u Beškoj, imamo napad na mitropolita Amfilohija u Svaču kod Ulcinja, klicanje teroristima OVK u Tuzima, političari iz lažne države Kosovo proglašavaju delove teritorije Crne Gore za `albanske Alpe`, vođe terorista su počasni građani nekih opština", navodi Vučurović.

On je rekao da je na dnevnom redu projekat Bošnjačkog nacionalnog veća o "specijalnom statusu Sandžaka", što, kako je rekao, podrazumeva da u status te fantomske tvorevine uđe čitav sever Crne Gore.

Prema njegovim rečima, vrh DPS-a ćuti zbog "gole vlasti i koalicije sa Bošnjačkom strankom i albanskim partijama".

"Albanski i bošnjački krugovi obilato koriste slabosti režima i očigledno dolaze po ono što im je u vremenu pred referendum obećao predsednik Crne Gore Milo Đukanović", navodi Vučurović u pisanoj izjavi.

On ističe da u isto vreme politika DPS-a otvoreno preti tradicionalnoj, pravoslavnoj Crnoj Gori i Boki i pokušava da zabrani pesme, zastave i simbole.

Vučurović je poručio da ta namera neće proći jer je pravoslavni narod spreman da brani svoje simbole i svetinje od onih koji napadaju pod plaštom velike Albanije i "države Sandžak", kao i njihovih pomagača i saradnika iz vrha DPS-a koji su izdali tradicionalnu Crnu Goru.

Izvor: Blic

Crna GoraDemokratski frontmanastir BeškaSkadarsko jezeronapad na monahinjeAlbanci
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva