:

:

TV Most

Foto: D. MILENKOVIĆ / RAS SRBIJA

clock

Mart 17, 2019   17:42

0

304

Demonstrante kod "29. novembra" dočekao ministar, roditelji uhapšenih ušli u stanicu policije

Kolona demonstranata, koji su danas satima blokirali uzlaze u zgradu Predsedništva Srbije, stigla je ispred Policijske uprave za Grad Beograd "29. novembar" u Bulevaru despota Stefana sa zahtevom da se oslobode ljudi koji su uhapšeni u vezi sa sinoćnim i današnjim demonstracijama.

Načelnik policije Milan Stanić došao je do kordona i demonstranti su propustili roditelje dvojice uhapšenih da uđu u stanicu.

Kako javljaju reporteri "Blica", demonstrante je ministar policije Nebojša Stefanović dočekao ispred stanice.

Demonstranti su, na poziv lidera "Dveri" Boška Obradovića, krenuli u koloni ka "29. novembru", pod obrazloženjem da traže oslobađanje pripadnika omladine DS Pavla Cvejića, koji je, kako je prethodno rekao predsednik DS Zoran Lutovac, uhapšen. Naknadno su saopštili da je još njihovih sipatizera privedeno, a da će ih zastupati advokat Vladimir Todorić.

Obradović je, sa megafona, rekao da su i roditelji Pavla Cvejića među okupljenima ispred stanice policije i pozvao ministra i nadležne da uhapse njega ili druge organizatora, a Cvejića da oslobode.

- Ako je neko odgovoran za bilo šta, evo nas ovde koji smo sinoć bili na RTS, evo narodnih poslanika, ne pozivamo se na imunitet, uhapsi nas - rekao je on.

Ispred policijske stanice zabeleženi su i manji incidenti, guranje sa policijom, a letele su i flaše.

Zbog toga su i sa kamiona pozivali okupljene da ne gađaju policiju i ne prave incidente. Takođe, kako javljaju reporteri "Blica" sa tarena došlo je i do incidenta u kome je jedna osoba na licu mesta privedena.

Izvor: Blic

protesti u BeograduSzS"29. novembar"
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva