:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Mart 17, 2019   12:50

0

217

Demonstranti uleteli u kordon žandarmerije

Demonstranti predvođeni Boškom Obradovićem uleteli su u kordon žandarmerije na uglu Kneza Miloša i Srpskih vladara. Nekoliko stotina demonstranata napalao je kordon žandarmerije na raskrsnici Kneza Miloša i Srpskih vladara koja ne dozvoljava da kamion sa kojeg se čuje obraćanje predsednika priđe Predsedništvu.

 

Okupljeni su probili zaštitnu ogradu koja je bila postavljena na oko 70 metara od ulaza u zgradu Predsedništva i došli do samih vrata ispred kojih se nalazi kordon policije. Oko 12.30, oko zgrade Predsedništva raspoređeni su pripadnici Žandarmerije.

Među građanima okupljenim u Pionirskom parku su i lideri SzS Dragan Đilas, Boško Obradović, Zoran Lutovac i Vuk Jeremić.

Obradović se obratio medijima i rekao da su tu došli da bi im Vučić objasnio šta se desilo sinoć u RTS.

"On će to najbolje da uradi. Danas smo ovde da izrazimo svoj protest protiv onoga što se desilo u zgradi RTS, kada su pobunjeni građani došli da vrate što je njihovo. RTS je vlasništvo građana", rekao je Obradović.

Lider "Dveri" ponovio je da se traži ostavka Vučića.

Preko razglasa na kamionu iza Predsedništva emitovan je prenos Vučićeve konferencija za novinare. 

Iz Saveza za Srbiju je najavljeno da će se građanima, posle konferencije za novinare predsednika Srbije, obratiti lider DS Zoran Lutovac.

Lideri SzS su sinoć, nakon što ih je policija mirno izvela iz zgrade Javnog servisa, pozvali građane da se danas u podne okupe ispred zgrade Predsedništva.

protestPredsedništvo SrbijeSzS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva