:

:

TV Most

Foto: twitter

clock

Januar 20, 2022   21:04

0

127

Dendijas: Evropska perspektiva jedina za zapadni Balkan

Šef grčke diplomatije Nikos Dendijas istakao je želju grčke vlade da ceo zapadni Balkan bude povezan Transjadranskim gasovodom (TAP).

Dendijas je ovo izjavio nakon sastanka koji je imao u Atini sa kosovskom ministarkom spoljnih poslova Donikom Gervalom Švarc, prenosi RTK2.

Šef grčke diplomatije kazao je da redovni kontakti u prošloj godini pokazuju želju grčke vlade da ojača odnose Atine i Prištine, prenosi Gazeta Exspreš.

Naveo je da su razgovarali i o energetskoj saradnji.

On je govorio i o evropskoj perspektivi, rekavši da je to jedina alternativa za zapadni Balkan.

„Naš stav je da zapadni Balkan treba da gleda u budućnost, a ne u prošlost. Sve zemlje Zapadnog Balkana, treba da imaju dobre odnose sa svim zemljama našeg šireg regiona, ne samo na Balkanu“, rekao je Dendijas.

Šef grčke diplomatije Dendijas je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministarkom Gervalom nagovestio da će zajedno sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom otputovati u zvaničnu posetu Beogradu.

Tema razgovora tokom te posete biće bezbednosna situacija u regionu zapadnog Balkana nakon dešavanja u Bosni i Hercegovini, a o čemu je Dendijas govorio na sastanku sa Gervalom.

Dendias je govoreći o dijalogu Beograda i Prištine istakao da očekuje da će se u ponedeljak u Briselu sastati sa izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom.

Izvor: T a n j u g

KiMGrčkaDendijasGervala
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva