:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Mart 29, 2019   14:15

0

216

Deo opozicionara razgovarao sa Hanom, Obradović: Komesare i CK ne volim od komunizma

Evropski komesar Johanes Han sastao se, u okviru posete Beogradu, sa predstavnicima dela srpske opozicije, a poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov kaže da su ga upoznali ne samo sa svojim zahtevima, već i zahtevima građana koji mesecima protestuju.

"Upozorili smo ga da je jedini razgovor koji možemo voditi sa predstavnicima vlasti onaj o uspostavljanju uslova za poštene, fer i demokratske izbore", rekla je Jerkov za Tanjug.

Sastanku su prisustvovali su Boris Tadić, Borko Stefanović, Vuk Jeremić i Nebojša Zelenović, a, prema rečima Jerkov, Hanu je rečeno "da to što se čini da predsednik Srbije ispunjava deo preuzetih obaveza na temu KiM ne može biti alibi za pogoršanje nivoa demokratije u svim drugim oblastima".

"Komesaru smo preneli da su demokratija, vladavina prava, slobode medija, nezavisne institucije ... u velikom problemu, što je i on sam konstatovao u jučerašnjoj izjavi", kazala je ona.

Lider Dveri Boško Obradović potvrdio je danas da on nije bio pozvan na sastanak sa komesarom Johanesom Hanom, ali da ne bi ni išao, i da je dobio poziv, jer, kako kaže, još od vremena komunizma, ne voli komesare, te da isti odnos ima i prema evropskom komesaru.

"I da sam dobio poziv, ne bih učestvovao u razgovoru sa Vučićevim bliskim prijateljima i ljudima iz EU koji podržavaju njegovo kršenje Ustava i uništavanje demokratije", rekao je on.

Obradović je rekao i da se jasno vidi da Zapad ne stoji iza protesta "Jedan od pet miliona", već iza Vučića i njegove politike i uništavanja demokratije u Srbiji.

"Čini mi se da možemo da sagledamo opasno licemerje zapadnih demokratija, da su spremni da krše osnovne vrednosti kao što su sloboda medija i izbora kada sa lokalnim diktatorima žele da realizuju svoje geopolitičke interese kao što je priznanje Kosova", kazao je lider Dveri.

On je pozvao, kako je rekao, "vajne izaslanike Zapada ili EU" da se konačno odrede da li su za podršku Vučiću ili će podržati elementarne vrednosti koje su ugrožene u zemlji.

Dodao je da je svima dosta komesara još iz doba komunizma i da nimalo nije slučajno da se nadležni u EU tako nazivaju.

"To govori o prirodi briselske administracije, koja ima aspiracije da bude novi centralni komitet, koji će svima nama u Evropi određivati kako da živimo. Ne volim CK ni komesare, to je moje mišljenje, mi se u Savezu za Srbiju po tom pitanju razlikujemo", rekao je on novinarima.

Izvor: Танјуг

HanopozicijaObradovićJerkov
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva