:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Novembar 26, 2020   9:39

0

42

Đerlek: Epidemija obara crne rekorde,cela zemlja u opasnosti

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek kaže da je trenutno cela zemlja u opasnosti, jer epidemija virusa korona obara crne rekorde.

 

On je za TV Pink rekao da je virus u "velikoj brzini", da se preneo iz kafića i klubova u porodice.
"U bolnicama imamo cele porodice, dve, tri generacije leže zajedno. To se nije dešavalo u prvom i drugom talasu. Očigledno je klinička slika mnogo teža, to znači veći broj umrlih", naveo je Đerlek.
On je naglasio da će narednih sedam do deset dana broj novozaraženih ići uzlaznom linijom, da će se verovatno dostići broj od 8.000 novozaraženih, a broj umrlih može biti 45 do 50.
Ističe da statistički gledano Beograd više nije 50 odsto od ukupnog broja novoobolelih, da je to sada 30 odsto i da se desilo prelivanje u druge gradove te su veća žarišta u Novom Sadu, Pančevu, Kragujevcu, a pogoršava se situacija u Novom Pazaru.
"Zabrinjavajuće je stanje u celoj zemlji. Ministarstvo zdravlja i država se nadljudskim naporima trude da obezbede mesto za lečenje svakom pacijentu. U ovom trenutku smo prinuđeni da šaljemo pacijente iz Beograda u ostale delove Srbije samo da bi obezbedili mesto za svakog pacijenta", rekao je on.
On je naveo da se povećava broj testiranih osoba i da će ići na 30.000 testiranja na dnevnom nivou, jer su najopasniji pacijenti koji nemaju nikakve simptome.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva