:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Maj 11, 2020   21:18

0

196

Deset velikih investitora dolazi u Srbiju, naš cilj je najveća stopa rasta u Evropi naredne tri godine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras da je u ovom trenutku jedinstvo građana najvažnije, kako bi se izašlo sa planovima i programima za našu veliku pobedu u oporavku ekonomije i napretka srpske privrede.

On je rekao da mu je danas bio i poslednji dan na čelu kriznog štaba za ekonomiju, i da je bilo reči o BDP, ali da će on i dalje sve pratiti.

"Zadovoljan sam što smo isplatili 31, 2 milijarde dinara za minimalac malim i srednjim preduzećima, krenule su garantne šeme preko poslovnih banaka i Fonda za razvoj", istakao je Vučić.

Kaže da još nema preciznih statističkih podataka, ali da nismo izgubili na stopi zaposlenosti, odnosno nije se uvećala stopa nezaposlenosti, navodeći da su prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje 683 osobe u plusu.

Kaže da smo izgubili 3.978 zaposlenih u uslugama, smeštaju i hrani, u trgovini na veliko i malo, popravci motornih vozila još 1488. Međutim, u sektorima prerađivačke industrije u plusu je 2.679 i 3.699 u sektoru telekomunikacije.

On napominje da je puno snabdevanje bilo u svakom trenutku, da smo pokazali ljudima da je Srbija jednako sposobna i sposobnija od drugih zemalja, da se ozbiljno ponaša.

"Sada ćemo morati da se borimo za investitore, a u najavi je velikih 10 investitora u našoj zemlji, a ja ću učestvovati u razgovorima", istakao je predsednik na konferenciji za medije.

Ponovo je zamolio ljude da se ne vraćaju u inostranstvo, nego da traže posao ovde.

Ističe i da je cilj Srbije da ima najveću stopu rasta u narednim godinama, već iduće, kao i sledeće dve.

Napominje i da će zdravstveni radnici dobiti 10 odsto trajno uvećanje zarada i apeluje da ih građani i dalje slušaju i da se pridržavaju njihovih saveta kada je korona virus u pitanju.

Izvor: Танјуг

Vučićekonomija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva