:

:

TV Most

clock

Maj 02, 2023   12:50

0

96

Devet srpskih boksera u borbi za zlato na Svetskom prvenstvu u Taškentu

Seniorska muška boks selekcija Srbije učestvovaće na Prvenstvu sveta za seniore koje je na programu od 1. do 14. maja u Taškentu.

Bokseri Srbije su se pripremali u međunarodnom sparing kampu u Uzbekistanu od 15. aprila, gde su imali sparinge sa nekoliko selekcija koje su se takođe spremale za nastup na Svetskom prvenstvu.

Reprezentacija Srbije na Prvenstvu sveta broji devet boksera u sastavu: Omer Ametović (48-51 kg), Tamir Galanov (51-54 kg), Aleksej Šendrik (60-60,5 kg), Vahid Abasov (63,5 – 67 kg,), Almir Memić (71-75 kg), Artjom Agejev (75-80 kg), Milosav Savić (80-86 kg), Sadam Magomedov (86-92 kg) i Vladan Babić (92+ kg), predvođeni selektorom Milanom Piperskim i stručnim štabom koji čine treneri Nijazumbetov Bolat, Horhe Matos Frometa, Pedro Ransel Granado, Aleksej Galejv i doktor Miodrag Lazarević.

Bokseri će se boriti za medalje koje sa sobom nose i novčanu nagradu - zlato 200.000, srebro 100.000 i bronza 50.000 dolara.

Voljom žreba Omer Ametović u muva kategoriji (51 kg) prvi meč boksuje protiv predstavnika Zambije Činjemba, Tamir Galanov Tamir u bantam kategoriji (54 kg) prvi izlazak u ring imaće protiv domaćeg predstavnika Uzbekistanca Jaraeva, dok će Aleksej Šendrik u poluvelter kategoriji (63,5 kg) imati za protivnika Japanca Akijam.

Vahid Abasov u velter kategoriji (67 kg,) u prvom kolu je slobodan i u drugom kolu čeka pobednika meča Palacio (VEN) – Talaibekov (KGZ), Almir Memić u srednjoj kategoriji (75 kg) prvi meč boksuje sa Kirgistancom Damirdin Uulu, dok se Artjom Agejev u poluteškoj kategoriji (80 kg) sastaje sa Kameruncom Juniorom.

Milosav Savić u kruzer kategoriji (86 kg) boksuje sa Rusom Ataevim, Sadam Magomedov u teškoj kategoriji (92 kg) sa Tadžikistancem Boltaevim, dok će Vladan Babić u superteškoj kategoriji (92+ kg) snage odmeriti sa Brazilcom Tekseirom Da Silvom.

"Srpski tim u Taškentu spreman je za borbe, motivisan, hrabar i daće sve od sebe da našoj zemlji donese medalje sa Prvenstva sveta. Pred našim bokserima, kojih imamo ukupno devet, su teški zadaci, veliki broj mečeva mora da se pobedi da bi se izborila medalja. Svako kolo je teško na svoj način, neće biti lakih protivnika, ali isto tako ni protivnicima neće biti lako sa našim bokserima koji su radili puno u proteklom vremenu kako bi u Uzbekistanu sitgli do cilja", izjavio je selektor Milan Piperski.

Dodaje da je najbitnije da svi bokseri idu korak po korak, od kola do kola.

"Idemo korak po korak, rešeni da se kući vratimo onako kako to radimo u proteklih nekoliko godina, sa odličjima oko vrata. Znamo da su svi naši ljubitelji boksa u Srbiji uz nas, već osećamo tu energiju koja nas prati i koja nam daje vetar u leđa, znamo da svi veruju u nas i sa tim mislima krećemo u bitke šampionata sveta", zaključio je Piperski.

Izvor: T a n j u g

Svetsko prvenstvo u boksuTaškent
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva