:

:

TV Most

clock

Jun 20, 2020   11:31

0

254

DF: Studenti iz Crne Gore koji studiraju u Beogradu ne mogu kući, a iz Prištine mogu

Demokratski front (DF) saopštio je da je Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) jučerašnjim potezom onemogućio sve mlade ljude iz Crne Gore koji studiraju u Beogradu, Novom Sadu, Nišu ili Kragujevcu da dođu u svoju zemlju, a to je omogućilo onima koji studiraju u Prištini i Tirani.

DF ocenjuje da je onima koji studiraju u Srbiji onemogućeno da dođu u Crnu Goru zato što su se drznuli da po znanje odu u Srbiju, a da za to vreme svi oni iz Crne Gore koji su priliku potražili kod, kako je navedeno, "Milovih prijatelja iz Prištine i Tirane", uz negativan test na koronu, mogu slobodno i kada hoće da dođu u Crnu Goru.

DF ističe da je Nacionalno koordinaciono telo Crne Gore nastavilo kampanju protiv Srbije u korist DPS-a i Mila Đukanovića, tako da je Srbija jedina od zemalja sa kojima se Crna Gora direktno graniči stavljena na crnu listu da se iz nje ne može ući u Crnu Goru niti iz Crne Gore otići tamo.

"To ograničenje se ne odnosi samo na onaj deo Srbije koji trenutno kontrolišu albanske separatističke vlasti iz Prištine, sa kojima je Milo Đukanović u savršenim poslovnim, partnerskim i rodbinskim odnosima", navodi se u saopštenju DF.

DF takođe ukazuje da ta vrsta odnosa jasno pokazuje diskriminatorsko delovanje Đukanovića i NKT-a kao partijske ćelije DPS-a, u kojem se šalje poruka da se Crna Gora mora okrenuti, kako je navedeo, "trgovcima drogom i ljudskim organima iz Prištine i Tirane a ne našoj deci, braći i sestrama, najbližoj rodbini iz Beograda, Novog Sada, Vrbasa i drugih gradova punih ljudi koji su na razne načine vezani za Crnu Goru".

DF je pozvao NKT da što je pre moguće otvori granicu sa Srbijom.

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti juče je jednoglasno zaključilo da odluka o otvaranju granice prema Srbiji može biti doneta tek pošto bude poznat zdravstveni ishod nedavnog sportskog događaja u Beogradu, na kojem je dopušteno prisustvo desetina hiljada gledalaca. Istovremeno, odlučeno je da od ponedeljka stanovnici Kosova mogu ući u Crnu Goru, pod uslovom da su unapred testirani na KOVID-19.

Izvor: T a n j u g

Crna GoraDemokratski frontkoronavirusSrbijastudenti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva