:

:

TV Most

clock

Septembar 13, 2023   21:54

0

150

Difovijada: Naši mališani ambasadori su našeg grada

Dve stotine i pedeset dečaka i devojčica iz Omladinskog fudbalskog kluba iz Kosovske Mitrovice okupilo se večeras u okviru manifestacije „Mitrovička mladost – Difovijada“.

 

Na platou Srednje tehničke škole „Mihailo Petrović Alas“ kroz fudbal i druženje širili su pozitivnu energiju, razigranost, zajedništvo – ono što našem društvu nedostaje poslednjih meseci usled čitavog niza političkih i bezbednosnih događaja na severu Kosova.

„Svesni smo da zadnja dva-tri meseca Kosovska Mitrovica nije grad koji je bio, utonuo je u apatiju i mi treneri doneli smo odluku da napravimo nešto drugačije, gde bismo se svi sakupili i pokazali da dece još uvek ima u našem gradu, da ima života i da će biti života“, kazao je Nemanja Bulatović, direktor i trener kluba OFK Dif, dodajući da je to ključna poruka koju žele da pošalju.

No, kao što bi ljubitelji fudbala rekli, lopta je okrugla, a ona se večeras kotrljala od jednog para nogu do drugih, a sve uz osmehe i uživanje – i fudbalera i fudbalerki i roditelja i posetioca manifestacije.

„Nadam se da će da bude još ovakvih manifestacija“ – kazao je trianestogodišnji Ognjen Vukosavljević. Fudbal trenira već osam godina, a posebno mu se sviđaju utakmice i druženje sa drugarima van utakmice i na putovanjima.

I trinaestogodišnji Dušan Arlov ne krije oduševljenje večerašnjim događajem.

Druženje pre svega i da se lepo zabavimo, dodaje.

Dif, klub koji među svojim članovima ne gaji samo fer igru, već i fer međuljudske odnose van terena, okuplja i devojčice.

Jovana Veljović ističe upravo to. Sviđa joj se, dodaje, što treneri poštuju svoje članove kluba, trude se, a članovi kluba se međusobno druže i van terena.

Fudbal voli, između ostalog, jer predstavlja i cilj. U razgovoru sa novinarima, sa samopouzdanjem podcrtava da je najbolja reprezentacija u ženskom fudbalu – reprezentacija Srbije.

Izvor: Radio Kontakt Plus; Foto: Radio Kontakt Plus

KiMKosovska MitrovicaDifovijada
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva