:

:

TV Most

clock

Novembar 22, 2021   16:42

0

64

Dijana Hrkalović saslušana u Tužilaštvu u okviru proširene istrage

Bivša sekretarka u Ministarstvu unustrašnjih poslova Dijani Hrkalović ponovo je saslušana u Tužilaštvu za organizovani kriminal u okviru proširene istrage koja se protiv nje vodi zbog trgovine uticajem, rečeno je agenciji "Танјуг" u tom tužilaštvu.

Dijana Hrkalović je na saslušanje privedena iz pritvora u kojem se nalazi od 15. oktobra i nakon toga je vraćena u Okružni zatvor.

Bivša sekretarka u Ministarstvu unustrašnjih poslovaje je na saslušanju negirala krivično delo i izjasnila se da nije kriva, preneo je Tanjugu jedan od njenih branilaca advokat Nenad Tasić. 

Pored Hrkalovićeve, u Tužilaštvu je ispitan i bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić, potvrdili su Tanjugu u tužilaštvu.

Nakon Hrkalovićeve i Šušnjića, ispitano je i nekoliko svedoka, policajaca iz Policijske uprave uprave Novi Sad, a prema rečima advokata nijedan nije teretio niti spomenuo Dijanu Hrkalović.

Hrkalovićeva i Šušnjić su pod istragom za krivično delo trgocina uticajem za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina. 

Tasić je rekao da se Hrkalovićeva i Šušnjić terete "zbog neovlašćenog prisluškivanja bosanskog kriminalca Darka Eleza", koji je nedavno izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini zbog niza tamo počinjenih krivičnih dela.

Pisanje medija i navode o njihovim vezama sa Elezom, u Tužilaštvu nisu komentarisali, kao ni detalje kirivične prijave.

Dijana Hrkalović je prvobitno uhapšena zbog sumnje da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje Tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao "ubistvo na šinama", za koje je bio optužen, a kasnije pravosnaznzo oslobođen Veljko Belivuk, koji je sada optužen za najbrutalnija krivična dela kao vođa kriminalne grupe "Principi".

Sve navode krivične prijave Hrkalovićeva je negirala na saslušanju u Tužilaštvu. Ona se tereti za krivično delo trgovina uticajem, a Milenković za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Dijana Hrkalović je uhapšena u petak 15. septembra nakon zajedničkog rada Tužilaštva i Sektora unutrašnje kontrole MUP-a i iste noći joj je određen pritvor, dok se Milenković brani sa slobode.

Izvor: Танјуг

Хркаловићсаслушање
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva