:

:

TV Most

clock

Mart 23, 2020   20:55

0

64

Dik Paund: Odlažemo Olimpijske igre za 2021. godinu

Olimpijske igre u Tokiju, čiji je početak zakazan za kraj jula biće najverovatnije odložene za 2021. godinu, rekao je dugogodišnji član MOK-a Dik Paund.

"Na osnovu informacija koje ima MOK, odlučeno je da se Igre odlože. Još moramo da se dogovorimo oko detalja, ali one neće početi 24. jula", rekao je Paund za Ju-Es Tudej.

Kanađanin Paund, koji je već dugo godina jedan od uticajnih članova MOK-a, rekao je da će to telo uskoro objaviti naredne korake. ”Sve će ići po fazama. Mi ćemo nakon odlaganja početi da se bavimo svim posledicama koje ono sa sobom nosi, a koje će biti ogromne”, dodao je.

Čelnici Međunardonog olimpijskog komiteta već nedeljama trpe pritiske da odlože Igre koje su predviđene za ovo leto. Međutim, usled suspenzije gotovo celokupnog svetskog sporta zbog pandemije izazvane koronavirusom, održavanje Igara u Tokiju je ozbiljno dovedeno u pitanje.

Iako su rukovodioci MOK-a na čelu sa predsednikom Tomasom Bahom odluku zvanično odložili za četiri nedelje, Paund je sada najavio najverovatniji rasplet događaja.

Prethodno su jutros Kanada i Australija odlučile da ne šalju svoje timove u Tokio, koji je takođe počeo da razmišlja o opciji da se igre ne održe u predviđenom terminu. 

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva