:

:

TV Most

clock

Januar 07, 2020   21:45

0

37

Dim australijskih požara stigao do Južne Amerike

Dim od šumskih požara u Australiji prešao je Tihi okean i stigao do gradova u Južnoj Americi, upozorila je Svetska meteorološka organizacija.

Dim je nebo nad Oklandom na Novom Zelandu već obojio u narandžasto, ali je i nebo nad udaljenim gradovima u Južnoj Americi posivelo, a Svetska meteorološka organizacija podseća i na izveštaje o izrazito crvenom zalasku Sunca u argentinskom glavnom gradu Buenos Ajresu.

"Požari su izazvali opasno zagađenje vazduha i zapretili zdravlju ljudi u velikim gradovima u Australiji i na Novom Zelandu, dok je dim prešao hiljade kilometara preko Pacifika do Južne Amerike", rekla je portparol Svetske meteorološke organizacije Kler Nulis.

Dodala je i da je dim je verovatno stigao do Antarktika.

U Australiji 10.000 kamila pred odstrelom zbog vode

Lokalne australijske vlasti planiraju da ubiju oko 10.000 kamila, jer se stanovništvo žali na žedne životinje koje upadaju u njihova naselja i očajnički traže vodu.

Aboridžanski zvaničnici udaljenih predela severozapada Južne Australije odobrili su odstrel kamila koji bi trebalo da traje pet dana.

Lokalna uprava napisala je u dopisu koji je objavljen na Fejsbuku da "izuzetno velike grupe kamila i drugih divljači pri potrazi za vodom uznemiruju udaljene aboridžanske zajednice".

Procenjuje se da u Australiji ima više od milion kamila a njihova populacija je u porastu.

Izvor: Танјуг

Australijapožar
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva